Afacerile din comerţul cu autovehicule, în creștere cu 9,4% în primele 2 luni din 2021

În primele două luni din acest an, afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut, faţă de perioada similară a anului trecut, atât ca serie brută cu 8,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,4%, a anunțat, joi, Institutul Național de Statistică (INS).afacerile

Februarie 2021 comparativ cu ianuarie 2021

Potrivit INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor serie brută în luna februarie 2021, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 8,0%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+13,2%), comerţul cu autovehicule (+10,6%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+8,3%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+0,9%).

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată, au înregistrat o creştere cu 0,5% în luna februarie 2021, comparativ cu luna precedentă.

Februarie 2021 comparativ cu februarie 2020

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna februarie 2021, comparativ cu luna februarie 2020, a înregistrat o creştere cu 9,3%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+86,7%), comerţul cu autovehicule (+12,1%) și la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+4,5%). Activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au scăzut cu 0,1%.

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată, în luna februarie 2021, au înregistrat o creştere cu 9,9% faţă de luna februarie 2020.

afacerile

Perioada ianuarie-februarie 2021 comparativ cu perioada ianuarie-februarie 2020

În perioada ianuarie-februarie 2021, comparativ cu perioada similară din 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 8,5%, influențată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+89,6%), comerţul cu autovehicule (+11,6%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+5,6%). Activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au scăzut cu 4,9%.

În perioada ianuarie-februarie 2021 comparativ cu perioada ianuarie-februarie 2020, afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată, au crescut cu 9,4%.

Cifra de afaceri netă reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri netă nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Acord oficial între statele UE privind permisele de călătorie Covid

Software Republique, un nou ecosistem deschis pentru mobilitatea inteligentă

Zeci de persoane amendate pentru taxe de parcare percepute ilegal în centrul Capitalei

 

 

 

Adaugati comentariu