Software Republique, un nou ecosistem deschis pentru mobilitatea inteligentă

Un nou ecosistem deschis pentru inovație în mobilitatea inteligentă, denumit "Software Republique", a fost creat de cinci companii din domeniile auto şi tehnologic, cu scopul de a dezvolta şi comercializa, împreună, sisteme şi software pentru furnizarea unui model superior şi durabil de mobilitate pentru oraşe, regiuni, companii şi cetăţeni.
Software Republique

Companiile implicate în noul ecosistem sunt Atos, Dassault Systemes, Groupe Renault, STMicroelectronics şi Thales.

„Inteligenţa artificială, securitatea cibernetică, conectivitatea, electronica încorporată şi tehnologia virtual twin vor contribui la excelenţa acestor noi produse şi servicii. Ecosistemul de inovaţie fondat de cei cinci lideri în domeniul auto şi tehnologic îşi deschide uşile pentru noi membri şi propune un sistem de colaborare deschisă. Mobilitatea se schimbă şi oferă noi oportunităţi (…) În prezent, membrii fondatori ai Software Republique, consideră o chestiune de urgenţă construirea în mod colectiv a unui un ecosistem durabil, care să asigure suveranitatea Franţei şi a Europei în acest domeniu”, arată unul dintre partenerii proiectului, compania franceză Atos, cu operațiuni și în România.

În vederea dezvoltării şi comercializării în comun a sistemelor de mobilitate inteligente, care să permită implementarea unei oferte de mobilitate adaptate şi agile, au fost identificate trei domenii principale de cooperare: sisteme inteligente pentru facilitatea conectivităţii sigure între vehicul şi mediul său digital şi fizic, simulare şi sisteme de Data Management pentru optimizarea fluxurilor pentru teritorii şi companii, respectiv ecosistem energetic pentru simplificarea experienţei de încărcare.

Un studiu Boston Consulting Group arată că piaţa globală a mobilităţii va creşte cu 60%, până în 2035, până la valoarea de 11.000 miliarde de euro. Această creştere este determinată, în principal, de apariţia disrupţiilor tehnologice – vehicule electrice, componente noi, noi servicii post-vânzare şi alte servicii cu valoare adăugată – a căror pondere va creşte de la 5% la 45% din piaţa globală a mobilităţii, relevă datele preluate de reprezentanţii Atos.

Potrivit companiei, partenerii Software République au în vedere dezvoltarea de noi tehnologii și servicii pentru a permite unei mașini electrice, conectată la un punct de încărcare compatibil, să fie recunoscută automat și să efectueze o încărcare fără nicio acțiune a utilizatorului. Totodată, se preocupă și de facilitarea accesului și simularea schimburilor de informații privind mobilitatea între orașe și regiuni, într-un mod instant și deschis, cu scopul de a permite:
– Consumatorilor să-și selecteze întotdeauna cele mai bune mijloace de mobilitate în funcție de timp, confort sau gestionarea energiei
– Operatorilor să-și dezvolte serviciile
– Autorităților publice să simuleze și să implementeze scenarii de mobilitate, cum ar fi gestionarea situațiilor de urgență, evenimente etc.
– Planificatorilor urbani să anticipeze mai bine planificarea utilizării terenurilor.

Prin intermediul „Software Republique” se urmăreşte, de asemenea, crearea unui fond de investiţii pentru a finanţa cele mai promiţătoare start-up-uri şi un incubator pentru a găzdui afacerile din domeniul tehnologiilor de mobilitate inteligentă, unde acestea vor avea acces la o dezvoltare virtuală colaborativă, un mediu de experimentare şi mentorat, printr-o reţea valorică.

În acest sens, partenerii noului ecosistem intenţionează să organizeze o competiţie a datelor pentru a contribui la dezvoltarea tehnologiilor de mobilitate (electrice, conectate şi autonome), ce se va adresa start-up-urilor şi universităţilor.

Atos este lider global în transformare digitală, având peste 105.000 de angajaţi şi venituri anuale de peste 11 miliarde de euro. Compania este o societate europeană (Societas Europaea), listată la Bursa de la Paris cu indicele bursier CAC40 şi operează sub mărcile Atos şi Atos|Syntel.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Zeci de persoane amendate pentru taxe de parcare percepute ilegal în centrul Capitalei

Control în transportul de persoane. Peste 600 de permise de conducere au fost suspendate

CNAIR întreține drumurile din România cu Mercedes-Benz Unimog

 

 

Adaugati comentariu