Acord oficial între statele UE privind permisele de călătorie Covid

Statele membre ale Uniunii Europene (UE) au încheiat miercuri un acord oficial cu privire la permisele de călătorie Covid, un pas către redeschiderea turismului în această vară, detaliile urmând să fie stabilite, în luna mai, de către Parlamentul European, au declarat două surse diplomatice citate de Reuters.
permisele de călătorie Covid

Permisele de călătorie Covid urmează să le permită persoanelor vaccinate, vindecate sau care deţin un test negativ Covid-19 să călătorească mai uşor în interiorul UE.

Parlamentul European (PE), care este necesar să dea undă verde acestui proiect pentru a fi pus în aplicare, urmează să adopte o poziţie cu privire la acest subiect până la sfârşitul acestei luni, iar negocieri între PE şi reprezentanţi ai statelor membre şi Comisiei Europene (CE) urmează să aibă loc în luna mai.

Statele membre UE acţionează, în paralel, pentru a se asigura că ”dispun de soluţiile tehnologice necesare” în vederea eliberării permiselor de călătorie Covid – indiferent dacă acestea vor fi imprimate sau digitale.

Totodată, acordul include și prevederi menite să evite unele discriminări ale persoanelor care nu pot sau nu vor să se vaccineze, scrie Reuters.

 

CITEȘTE ȘI:

Software Republique, un nou ecosistem deschis pentru mobilitatea inteligentă

Zeci de persoane amendate pentru taxe de parcare percepute ilegal în centrul Capitalei

Control în transportul de persoane. Peste 600 de permise de conducere au fost suspendate

 

 

Adaugati comentariu