Advertisement

transportul
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Control în transportul de persoane. Peste 600 de permise de conducere au fost suspendate

Control în transportul de persoane. Peste 600 de permise de conducere au fost suspendate

Polițiștii rutieri au verificat, în perioada 26 martie – 11 aprilie, un număr de 10.317 autovehicule angajate în  transportul de persoane, fiind constatate 116 infracțiuni, dintre care 74 la regimul rutier.

Au fost aplicate 7.722 de sancțiuni contravenționale, din care 394 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, 14 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto, 5 pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, 62 pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 69/2012.

De asemenea, 113 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, 1.682 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, 44 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 97 pentru depășire neregulamentară, 48 pentru neacordare prioritate vehicule și 138 pentru lipsa inspecției tehnice periodice.

Polițiștii rutieri au reținut 638 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce și au retras 402 certificate de înmatriculare, iar în cazul a 129 de autovehicule s-a dispus imobilizarea, întrucât acestea erau utilizate pentru efectuarea transportului ilegal de persoane.

Potrivit Direcției Rutiere din cadrul IGPR, la data de 7 aprilie, în județul Vaslui, polițiștii rutieri au oprit un autovehicul înmatriculat în Bulgaria. Doi bărbați, în calitate de conducători auto, au declarat că ar fi angajați fără forme legale la o societate din municipiul Brăila și efectuau transport contra cost persoane pe ruta Republica Moldova – România – Italia. În urma controlului, s-a constatat că autovehiculul nu deține licență sau autorizație de transport persoane sau copie conformă pentru a desfășura un astfel de transport. Polițiștii rutieri au luat măsura suspendării dreptului de utilizare al autovehiculului, prin reținerea plăcuțelor și a certificatului de înmatriculare, pentru o perioadă de 6 luni, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional. Totodată, inspectorii din cadrul I.T.M. Vaslui au sancționat contravențional societatea, pentru folosirea la muncă, fără forme legale, a celor doi conducători auto.

La data de 9 aprilie, un bărbat a fost sancționat contravențional de polițiștii Serviciului Rutier Brașov, întrucât a condus un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz și o remorcă, efectuând transportul public de persoane contra cost pe ruta Iași – Torino fără a emite bilete/tichete de călătorie și a oprit pentru îmbarcarea unui călător în altă stație decât cele prevăzute în graficul de circulație aferent autorizației.

La data de 9 aprilie, un bărbat a condus un autoturism în județul Buzău, efectuând transport public de persoane contra – cost, fără a deține autorizație taxi în acest sens. A fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003, fiind dispusă măsura suspendării dreptului de utilizare a autoturismului respectiv pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

 

 

CITEȘTE ȘI:

CNAIR întreține drumurile din România cu Mercedes-Benz Unimog

A început semnalizarea celor mai vulnerabile puncte din traficul bucureștean

Șoferii europeni preferă anvelopele all-season

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

siguranţa rutieră a copiilor
Siguranţă rutieră

Ghiduri de educație rutieră pentru elevi, realizate de MAI și Ministerul Educației

Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în colaborare cu Ministerul Educației, a publicat trei...

drogați
Siguranţă rutieră

Noi norme rutiere privind încălcarea regulilor de circulație în străinătate

În condițiile în care aproximativ 40% din încălcările transfrontaliere ale normelor de...

Star Taxi
Transporturi

Star Taxi își extinde serviciile în alte patru orașe. Are și un serviciu disponibil pentru companii

Star Taxi, cea mai mare aplicație de transport dezvoltată de o companie...

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 6,5 % în primele 2 luni din 2024

În primele două luni din 2024, cifra de afaceri din serviciile de...