Acesta este noul Renault ZOE

Cea mai bine vândută mașină electrică din Europa se schimbă, la șapte ani de la lansare: noul Renault ZOE are baterie de 52 kWh, care asigură o autonomie WLTP de 390 km și un motor nou, de 136 CP.
Noul Renault ZOE

Francezii ne spun că am avea de-a face cu a treia generație. Eu i-aș corecta, spunându-le că avem de-a face cel mult cu a doua generație, pentru că schimbarea dintre versiunile ZE 20 (lansată în 2012, cu baterie 22 kWh, motor de 88 CP și autonomie NEDC de 210 km) și ZE40 (lansată în 2016, cu baterie de 41 kWh, motor de 109 CP și autonomie NEDC de 400 km) a constat doar în sistemul de propulsie (baterie și motor).

Noul Renault ZOE

Să revenim, deci: noua generație are elemente exterioare redesenate, dar nu se depărtează mult de liniile originalului. A primit blocuri optice noi, cu lumini de zi în forma literei C și cu lumini full-LED indiferent de echipare, iar stopurile sunt, de asemena, full-LED. Gama de culori exterioare are acum 9 nuanțe, iar jantele sunt noi și pot avea dimensiuni de 15, 16 și 17 inci.

Noul Renault ZOE

La interior, ZOE preia elemente de la noul Renault Clio, cu display-ul central tactil de 9,3 inci (practic, cât două ecrane de 7 inci puse unul peste altul), instrumentarul de bord digital de 10 inci (standard!), ce va apărea mai târziu pe Clio și cu comenzile climatizării preluate de pe Duster. În rest, linia bordului este complet nouă, cu o zonă frontală acoperită cu o stofă similară celei a tapițeriei. În cotiera centrală se găsește acum un spațiu de depozitare de două ori mai mare decât la fosta versiune. În plus, parbrizul ”acustic”, iluminarea interioară full-LED și cele patru mufe USB (câte două pe fiecare rând de locuri) adaugă confort.

Citește aici testul comparativ Renault ZOE vs Clio!

Noul Renault ZOE

Priza de încărcare, păstrată în spatele emblemei de pe calandrul față, poate trage acum de la rețeaua de curent alternativ până la 22 kW, și de la cea de curent continuu până la 50 kW! Astfel, noua baterie de 52 kWh (care ocupă același volum cu fosta, de 41 kWh), poate înmagazina de la surse de curent de 50 kW în 30 de minute suficientă energie pentru o autonomie de aproximativ 150 km, în timp ce stațiile de 22 kW asigură încărcarea pentru 125 km într-o oră.

Citește aici testul cu Renault ZOE ZE40 R110!

Noul Renault ZOENoul motor electric de top dezvoltă 136 CP (100 kW) și se alătură actualului motor R110 (109 CP), care va rămâne în gamă. Puterea și cuplul mari permit performanțe sportive: 0-100 km/h sub 10 s, viteză maximă de 140 km/h și repriză 80-120 km/h în 7,1 s (cu 2,2 s sub R110).

A apărut și modul B, în care frâna regenerativă este atât de puternică, încât suplinește utilizarea frânei de serviciu în oraș.

Adaugati comentariu