10 utilitare în leasing financiar pentru Romsilva

Romsilva intenţionează să-şi înnoiască flota cu 10 utilitare, pe care le va achiziţiona în leasing financiar, valoarea contractului fiind de 208.410 euro.utilitare

Potrivit anunţului de participare publicat pe platforma de achiziţii publice, SICAP, durata contractului este de 28 luni din care 25 luni pentru finanţare (3 luni livrare + 24 luni finanţare + 1 lună termen pentru plata facturii finale). Perioada contractului include perioada de la efectuarea comenzii şi plata avansului, perioada de livrare, perioada de leasing pentru 24 de luni, perioada necesară transferului de proprietate a utilajului către beneficiar.

În criteriile de atribuire a contractului, preţul are o pondere de 85%, puterea motorului (kW), de 5%, volumul de încărcare cu bancheta spate pliată, de 5% şi garda la sol (mm), tot de 5%.

Pentru a fi selectaţi, ofertanţii trebuie să facă dovada ca în ultimii 3 ani, raportat la data limită de depunere a ofertei, au livrat autoturisme şi autoutilitare din categoria N1 în valoare cumulată de cel putin 200.000 euro.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare ese data de 14 octombrie 2019.

Romsilva precizează că autoutilitare ce urmează a fi achiziţionate sunt incluse în Programul de Investiţii al Directiei Silvice Neamţ pentru anul 2019, iar dacă achiziţia nu se finalizează până la finele anului 2019 finanţarea se pierde,

„Pentru această achiziţie a mai fost publicat în SICAP un anunţ de participare, care a fost anulat din lipsa ofertanţilor. Autoutilitarele sunt produse cu un preţ relativ ridicat, care la configuraţia solicitată nu se regăsesc în stocul furnizorilor necesitând timp mai îndelungat de livrare”, arată reprezentanţii instituţiei.

Potrivit acestora, autoritatea contractantă are dreptul de a solicita ofertantilor, în circumstante exceptionale, înainte de expirarea perioadei de valabilitate a ofertei, prelungirea acestei perioade. In cazul extinderii perioadei de valabilitate a ofertei, perioada de valabilitate a garantiei pentru participare va fi prelungita în mod corespunzator.

Romsilva nu este la prima achiziţie în leasing financiar. Recent, şi-a reînnoit parcul de maşini şi utilaje cu 41 tractoare echipate forestier, valoarea contractului depăşind 4 milioane de euro. Achiziţia a inclus şi servicii de asigurare RCA şi Casco.

 

CITEŞTE ŞI:

Hidroelectrica vrea o flotă nouă de 33 de utilitare

Proiect: Până în 2027, şosele de centură pentru toate municipiile

Autostrada A1 trebuie din nou demolată în zona Sălişte. CNAIR, bun de plată

 

Adaugati comentariu