Advertisement

zf
Home Piaţa auto Industrie auto ZF a produs peste 3 milioane de motoare electrice pentru vehiculele ”verzi”

ZF a produs peste 3 milioane de motoare electrice pentru vehiculele ”verzi”

ZF a produs mai mult de trei milioane de motoare electrice, o tehnologie utilizată în întreaga lume în vehiculele electrice. Compania de tehnologie acoperă un spectru larg de electrificare a vehiculelor: de la mașini de pasageri cu propulsie electrică și hibrizi plug-in la motoare electrice pentru vehicule comerciale. Aniversarea producției semnifică o reducere continuă a dependenței de motoarele cu ardere internă, precum și o transformare de succes către electromobilitate.

Cererea globală de motoare electrice pentru mașinile de pasageri și vehiculele comerciale crește rapid – la fel și cifrele de producție ale ZF: “În doar 18 luni, ZF și-a dublat producția de motoare electrice de la aproape un milion și jumătate la trei milioane”, explică Roland Hintringer, șeful liniei de producție a motoarelor electrice la ZF, adăugând: „Datorită sistemelor noastre automatizate, modulare și flexibile în ceea ce privește volumul, suntem capabili să deservim toți clienții noștri globali, în funcție de necesități.”

Alte inovații pentru eficiență și autonomie extinsă

Cifrele de producție și prognozele arată că ZF face mari progrese pe calea transformării către electromobilitate. „Rolul nostru ca inovator este de asemenea un factor important”, subliniază Roland Hintringer. Compania a anunțat deja că va dezvolta motorul electric fără magnet I²SM – un motor sincron cu excitație separată, cu transfer inductiv de energie – pentru producție în serie, care, spre deosebire de conceptele fără magnet disponibile pe piață în prezent, are un design unic, compact și beneficiază de cea mai mare densitate de putere și cuplu. ZF a demonstrat recent potențialul noilor tehnologii dezvoltate, cu propulsorul electric EVSys800, care se distinge prin eficiența sporită și autonomia crescută: Prototipul este cu 35% mai ușor decât propulsoarele electrice actuale și reduce emisiile de CO2 în producție și exploatare cu 20%. Tehnologii inovatoare de înfășurare a statorului, un nou  concept de răcire și designul compact fac posibile aceste salturi semnificative în optimizare.

Locații de producție la nivel mondial

ZF produce deja motoare electrice în locații din Asia și Europa; facilități de producție sunt în prezent în curs de instalare în America de Nord. Astfel, compania deservește principalele piețe auto la următoarele locații: Hangzhou și Shenyang (China), Pančevo (Serbia), Schweinfurt (Germania), Trnava (Slovacia), Saltillo (Mexic) și Gray Court (SUA). Capacitățile unităților de producție a motoarelor electrice în locațiile existente sunt mărite în prezent, pentru a susține cel mai bine obiectivele ambițioase ale clienților în materie de sustenabilitate și protecție a climei.

ZF are aproximativ 5.000 de angajați în șase locații din România (București, Timișoara, Roman, Oravița, Lupeni, Marghita). Printre acestea se numără ZF R&D Tech Center Timișoara, care s-a desprins din divizia de automotive a furnizorului român de servicii de inginerie BeeSpeed și face parte din ZF din ianuarie 2019. BeeSpeed lucra deja pentru Divizia ZF Active Safety Systems (fosta parte a TRW) din 2008.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Cum se modifică programele Rabla Clasic și Rabla Plus în 2024

Secțiunea de autostradă Chețani – Câmpia Turzii se deschide săptămâna viitoare. Lucrările au durat 8 ani

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Industrie auto

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare. Surpriza: KIA

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...

Volkswagen
BusinessIndustrie auto

Volkswagen redirecționează o treime din investițiile în mașini electrice către modelele diesel și pe benzină

Confruntați cu realitatea unei piețe electrice aflate în dificultate, producătorii își reajustează...

Stellantis
FiscalitateIndustrie auto

Stellantis denunță taxele vamale europene pentru vehiculele electrice din China

Producătorul franco-italiano-american Stellantis a deplâns decizia Comisiei Europene care prevede o creștere...

acea
Flotă verdeIndustrie auto

ACEA, despre taxarea importurilor din China: Concurența sănătoasă stimulează inovația și alegerea consumatorilor

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a luat act de faptul că...