Advertisement

Grenadier Quartermaster
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare Avanpremieră. Prima întâlnire cu INEOS Grenadier Quartermaster

Avanpremieră. Prima întâlnire cu INEOS Grenadier Quartermaster

Noul INEOS Grenadier Quartermaster a fost prezentat în avanpremieră în România în cadrul unui eveniment de presă, dar și la SAB 2023.

Grenadier Quartermaster, pick-up-ul cu cabină dublă, este al doilea model de la INEOS Automotive. Acesta combină calitățile off-road ale Grenadier Station Wagon cu o mai mare versatilitate atunci când vine vorba despre transportarea încărcăturii voluminoase. Modelul este dezvoltat și construit alături de Grenadier Station Wagon în fabrica din Hambach (Franța). Și, trebuie spus, noul pick-up cu cabină dublă oferă aceeași fiabilitate și versatilitate în off-road pe care le-a demonstrat modelul Station Wagon.

Grenadier Quartermaster

Grenadier Quartermaster împărtășește multe dintre elementele de design și componentele sale cu Station Wagon. Cea mai mai mare diferență este dată de șasiul separat în scară, cu secțiunea țevii de 3,5 mm grosime, care este mai lung cu 305 mm. Această dimensiune oferă spațiu pentru platforma de transport. Una cu o lungime de 1,564mm și lățime de 1,619mm. Cu o sarcină utilă de 760 kg, Quartermaster are aceeași capacitate de remorcare (3,500 kg) ca Station Wagon. În plus, beneficiază de o gamă variată de accesorii disponibile. Acest model poate transporta cu ușurință cinci persoane, dar și încărcături voluminoase. Pentru transportul de zi cu zi al mărfurilor, versatilitatea este asigurată de cele patru inele de prindere (sau opțional, șine utilitare). Sunt disponibile, în plus, o priză de putere de 400 W, o bară de sprijin integrată și un haion cu deschidere de 1.280 mm. Acesta poate suporta până la 225 kg atunci când este deschis.

Capabilități excelente în off-road

Cu privire la motorizări, noul pick-up primește două motoare convenționale de proveniență BMW. Primul motor, cu numele de cod B58, este unul diesel de 3.0 litri care dezvoltă 249 de cai putere și un cuplu de 550 Nm. Al doilea motor, cu numele de cod B57, este alimentat cu benzină. Și în cazul acestuia vorbim de un propulsor de 3.0 litri, dar care dezvoltă 286 de cai putere și un cuplu de 450 Nm. În cazul motorizării diesel, Grenadier Quartermaster are nevoie de 9.8 secunde pentru a atinge 100 de km/h. Propulsorul pe benzină este ceva mai bun la acest capitol, întrucât modelul are nevoie de 8.8 secunde pentru a ajunge la 100 de km/h. În schimb, indiferent de motorul ales, Grenadier Quartermaster are o viteză maximă de doar 159 de km/h.

Grenadier Quartermaster

Transmisia automată este furnizată de ZF și are opt trepte. Un diferențial central și reductor cu două trepte vin ca dotare standard. Opțional sunt disponibile diferențial blocabil față și spate. Grenadier Quartermaster beneficiază de sistemul de suspensie cu punți Carraro, arcuri Eibach, amortizoarele Koni, frânele Brembo și un sistem de direcție cu bile recirculante.

Modelul demonstrează abilități off-road de top în clasa sa, cu o gardă la sol de 264 mm, o adâncime vad de apă de 800 mm, unghiuri de atac, de rampă și degajare superioare oricărui alt pickup de producție de serie. Grenadier Quartermaster este oferit în variantele de echipare Trialmaster și Fieldmaster, ambele fiind omologate tip N1 în UE.

Grenadier Quartermaster

Quartermaster va fi disponibil cu o gamă largă de accesorii pentru șoferii care doresc să-l personalizeze în funcție de nevoile lor specifice. Compartimentul său de marfă poate fi echipat cu un cadru robust și o copertină impermeabilă din pânză, care crește și mai mult capacitatea de transport, sau cu un capac tonneau cu role blocabile. Acesta poate găzdui o gamă largă de suporturi pentru a transporta elementele esențiale ale expediției, cum ar fi canistre pentru combustibil, scări de nisip sau lopeți.

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, octombrie 2023)

 

 

CITEȘTE ȘI:

JEEP GLADIATOR. Reverența finală

APIA: Prin reducerea valorii tichetelor Rabla şi Rabla Plus se compromit eforturile de modernizare a parcului auto naţional

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ID. Buzz GTX
Vehicule comerciale uşoare

ID. Buzz GTX. Superlativ absolut

Volkswagen Vehicule Comerciale a prezentat, cu ocazia conferinței sale anuale, cel mai...

Transporter
Vehicule comerciale uşoare

Noul VW Transporter. Instrumentul perfect

Noul Transporter va fi lansat pe piața germană la începutul anului 2025,...

Farizon
Vehicule comerciale uşoare

Farizon intră pe piața din România

Grupul maghiar AutoWallis a anunțat că va reprezenta pe piața din România...

Mercedes-Benz
Vehicule comerciale uşoare

Mercedes-Benz Vans. Inteligente, interactive, confortabile

Mercedes-Benz Vans și-a înnoit familia de vehicule comerciale cu noile versiuni Vito...