marea britanie
Home Transporturi Au fost suspendate zborurile din şi către Marea Britanie, pentru o perioadă de 14 zile

Au fost suspendate zborurile din şi către Marea Britanie, pentru o perioadă de 14 zile

Potrivit hotărârii nr. 61 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), au fost suspendate zborurile din şi către Marea Britanie şi Irlanda de Nord, pentru o perioadă de 14 zile, şi, totodată, cele două ţări au fost introduse pe lista statelor pentru care se instituie carantina asupra persoanelor care sosesc în România.

Decizia, care se va aplica din data de 21 decembrie, a fost adoptată ca urmare a apariţiei unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 la nivelul Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

„Având în vedere apariţia unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 la nivelul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, solicitarea Institutului Naţional de Sănătate Publică, precum şi analiza factorilor de risc privind apariţia noii tulpini întocmită la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, luând în considerare persistenţa unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul naţional, precum şi apariţia zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate, atât prin circulaţia virusului pe teritoriul naţional, cât şi prin importarea acestuia odată cu revenirea în ţară a persoanelor posibil infectate aspecte care generează o presiune constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ-teritoriale şi a sistemului sanitar, (…) se aprobă introducerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. Măsura prevăzută se aplică începând cu data de 21decembrie, ora 0,00”, se a hotărât CNSU.

Totodată, mai precizează sursa citată, se aprobă suspendarea zborurilor spre/dinspre Marea Britanie şi Irlanda de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21 decembrie, ora 19.00.

Noua tulpină de coronavirus este mai contagioasă, nu însă şi mai mortală, conform experţilor. Potrivit consilierului ştiinţific al guvernului britanic, Patrick Vallance, ea a apărut la jumătatea lunii septembrie la Londra sau în comitatul Kent, iar în prezent tinde să devină forma ”dominantă” în Marea Britanie şi a provocat o creştere puternică a spitalizărilor în decembrie, astfel că la Londra şi într-o parte a Angliei a fost instituit nivelul maxim de restricţii antiepidemice.

Potrivit ECDC şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, mai multe cazuri de infectare cu noua tulpină au fost deja confirmate în afara Marii Britanii, respectiv nouă cazuri în Danemarca şi câte unul în Olanda şi Australia.

 

CITEȘTE ȘI:

Vehiculele comerciale din România 2021 – pickup-uri

Vehiculele comerciale din România 2021 – clasa mare

Lucian Bode: 700 km autostrăzi și 300 km drumuri expres în următorii ani. Exemple

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

navele de croazieră
Transporturi

Navele de croazieră de lux ale Europei emit oxizi de sulf ca 1 miliard de autovehicule. Studiu T&E

Poluarea produsă de navele de croazieră în jurul porturilor a depășit cu...

centru logistic regional
Transporturi

România, un potențial centru logistic regional. Opinie Gebrüder Weiss

Potrivit Gebrüder Weiss, România are potențial de a deveni un centru logistic...

trenul metropolitan
Transporturi

Trenul metropolitan din regiunea București – Ilfov va fi extins spre Scroviștea și Fundulea

Trenul metropolitan, care circulă în prezent doar pe ruta Gara de Nord...

trenuri electrice
Transporturi

România primește peste 52 mil. euro pentru achiziționarea a 37 de trenuri electrice

Peste 52 de milioane euro din Fondul european de dezvoltare regională vor...