Advertisement
yango
Home Transporturi Yango a primit un aviz tehnic pentru funcţionarea ca platformă digitală

Yango a primit un aviz tehnic pentru funcţionarea ca platformă digitală

Aplicaţia de ride-hailing Yango a primit un aviz tehnic valabil doi ani de la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC) pentru funcţionarea ca platformă digitală de intermediere a transportului alternativ. Astfel, Yango se conformează în totalitate prevederilor Ordonanţei de Urgenţa a Guvernului nr. 49/2019, care reglementează activităţile de ride-hailing în România.

„Prin obţinerea avizului tehnic pentru ride-hailing, Yango a demonstrat încă o dată angajamentul faţă de piaţa din România şi planurile sale ferme de a îşi continua extinderea aici. De asemenea, încurajăm şi sprijinim eforturile partenerilor noştri şi ale şoferilor lor de a respecta prevederile Ordonanţei de Urgenţă, inclusiv obţinerea autorizaţiei pentru transport alternativ până la data de 1 februarie, termenul limită pentru autorizare, pentru a-şi putea desfăşura activitatea fără niciun impediment, în condiţiile impuse de lege”, a precizat Andrei Voicu, Regional Manager al Yango în România.

Pentru a încuraja şi susţine procesul de autorizare, compania anunţă că va oferi o serie de bonusuri şoferilor partenerilor săi care vor fi în deplină conformitate până la data de 1 februarie.

Yango a intrat pe piaţa din România în iunie 2019 şi, în prezent, pune la dispoziţia utilizatorilor săi patru categorii de servicii: Econom – care oferă călătorii la preţuri începând de la 5 lei, Confort – călătorii selecte ce pornesc de la 15 lei, Premium – curse cu maşini de lux ce pornesc de la un tarif de 20 lei şi Taxi – comenzi operate de companii de taxi partenere.

Yango este un serviciu digital de ride-hailing operat de către MLU Europe B.V.. Începând cu luna februarie 2020, serviciul va fi operat de către Yandex.Go S.R.L., companie membră a grupului Yandex (vezi mai jos mai multe detalii despre Yandex). În prezent, Yango (serviciu care funcţionează şi sub numele de Yandex.Taxi în unele ţări) operează în 17 ţări, inclusiv Estonia, Letonia, Finlanda, Serbia sau Israel şi se extinde rapid în mai multe regiuni ale lumii. Aplicaţia este disponibilă pentru descărcare gratuită din App Store sau Google Play în română, engleză şi multe alte limbi.

Serviciul Yango/Yandex.Taxi a fost lansat în 2011, iar până la sfărşitul lunii septembrie 2018 compania a înregistrat 1 miliard de curse. Peste 700.000 de şoferi sunt conectaţi activ la serviciu în fiecare lună. În momentul de faţă, întregul business de ride-hailing al Yandex este profitabil, incluzând pieţele în care serviciul se extinde.

Yandex (NASDAQ:YNDX) este o companie de tehnologie care dezvoltă produse şi servicii folosind machine learning. Scopul acesteia este de a ajuta consumatorii şi afacerile să îşi îmbunătăţească activitatea atât în online, cât şi în offline. Din 1997, compania oferă servicii de căutare şi informare online de talie mondială, relevante la nivel local. În plus, compania a dezvoltat tehnologii de top pentru servicii de transport, produse de navigaţie şi multe alte aplicaţii mobile disponibile pentru milioane de utilizatori din toată lumea. Yandex este prezentă cu 34 de birouri la nivel global şi a fost listată la bursa NASDAQ începând din 2011.

Recent, compania a fost aclamată în toată lumea datorită maşinilor autonome dezvoltate. Yandex este printre foarte puţinele companii din lume care folosesc în mod real tehnologia maşinilor autonome. Acestea au făcut deja primele teste pe drumurile publice din Rusia, Statele Unite ale Americii şi Israel. Yandex este totodată şi prima companie din Europa care a lansat un serviciu zilnic de robo-taxi.

 

CITEŞTE ŞI:

Tronsonul 4 Craiova – Piteşti, relansat în licitaţie

Aproape 60% dintre români nu cunosc drepturile pasagerilor. Eurobarometru

Amendă uriaşă în Polonia pentru Volkswagen în scandalul Dieselgate

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi, în creștere cu 9,4% în primele 9 luni

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Blue
Transporturi

Blue, aplicația de ride-hailing dezvoltată de Autonom, intră pe piața călătoriilor urbane cu 100 de autovehicule Tesla

Blue, brandul românesc, parte din cea mai extinsă rețea de mobilitate din...

Transportul public
Transporturi

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă pentru angajați

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă indiferent de generaţie,...

Strategia Naţională a Hidrogenului
Transporturi

„Strategia Naţională a Hidrogenului”. Care sunt modurile de transport vizate

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere proiectul privind „Strategia Naţională a Hidrogenului”,...