VW ID3: totul despre viitorul model electric!

Electronii joacă șah pe platforma MEB. De fapt, este o joacă de 9 miliarde de euro, la care fiecare dintre noi poate avea acces cu numai 1.000 de euro: atât este avansul care garantează rezervarea viitorului model compact VW ID3.VW ID3

Epopeea electrică începută odată cu prezentarea conceptului ID în 2016, la Salonul de la Paris, capătă contur: VW a prezentat în premieră versiunea de serie, ce-i drept, camuflată, la Berlin, într-un spectacol la care am fost și noi prezenți. Vă place? Pentru un depozit de 1.000 de euro, puteți rezerva unul dintre cele 450 de exemplare ale seriei limitate First Edition, alocate pentru România de către nemți, dintr-un total de 30.000 de unități. Livrările vor începe în aprilie 2020 în Germania și puțin după în restul Europei. Nu vă temeți, însă: dacă vă veți răzgândi, suma vă va fi returnată integral. Noi vă spunem tot ce am aflat la evenimentul organizat la Berlin, dar pentru detalii complete, va trebui să așteptați Salonul de la Frankfurt, din toamnă.

VW ID3

Citește aici TOTUL despre viitorul Mini Electric!

Ce știm? Știm că se va numi ID3, și că 3 vine de la segmentul compact. Probabil că vor exista în viitor și ID1 și ID2, modele complet electrice de dimensiunile lui up! și Polo, mai ales că platforma MEB este modulară, așa cum reiese chiar din nume (Modular Elektrische Baukasten). Acestea s-ar putea alătura modelelor deja anunțate, ID CroZZ (SUV compact, în 2020), ID RoomZZ (SUV mare, în 2021), ID BuZZ (monovolum, în 2022) și ID ViZZion (coupe cu 4 uși, în 2023).

VW ID3 va avea trei versiuni

Revenind la ID3, acesta va avea trei versiuni: de 45 kWh (autonomie WLTP de 330 km), de 58 kWh (420 km autonomie) și de 77 kWh (550 km autonomie). Fiecare va fi disponibilă în trei niveluri de echipare: Comfort, Style și Hero. Standard, versiunea de bază, Comfort, vine cu navi și comenzi vocale, Style aduce în plus lumini personalizate IQ și caroserie bi-ton, iar Hero adaugă display head-up și trapă panoramică.

VW ID interior

Iată cum va arăta familia ID de la VW!

ID3 Comfort cu baterie de 45 kWh va costa sub 30.000 euro, însă seria limitată First Edition va fi disponibilă numai cu baterie de 58 kWh, combinată cu oricare dintre cele trei echipări, la un preț de pornire de 40.000 euro. Prețul include încărcarea gratuită în rețeaua Porsche România și în rețeaua Ionity din Europa, în limita unui an sau a 2.000 kW. Să deducem de aici că, începând de anul viitor, va fi tot mai greu de încărcat gratuit în România? Până la supoziții, însă, informațiile oficiale ne spun că ID3 va avea punte spate motoare, însă nu dau detalii despre motorizări. Și iată că revenim la zvonuri, care indică două trepte de putere, de aproximativ 170 CP și 204 CP.

Platforma MEB

Nemții au investit 9 miliarde de euro!

Investiția grupului VW în tehnologia electrică se ridică la 9 miliarde de euro, iar nemții speră să adune fructele în următorii 10 ani, prin producerea a 10 milioane de automobile electrice în uzinele din Europa, SUA și China. Țelul este acela de a oferi peste 20 de modele electrice în grup, mai mult decât oricare altă alianță.

Adaugati comentariu