VW depășește Toyota la numărul de unități vândute

Producătorii auto au făcut publice situațiile vânzărilor pentru perioada ianuarie – iunie 2016. Analizându – le, remarcăm și surpriza: VW depășește Toyota, instalându-se în vârful topului celor mai de succes producători de autovehicule.VW Caddy

Adio Dieselgate, salut succes: VW vine puternic din urmă, surclasând Toyota la numărul de unități comercializate la nivel mondial. Astfel, în primele 6 luni ale anului, germanii au vândut 5.12 milioane de vehicule, în timp de niponii ”doar” 4.99 milioane.

Noul VW Crafter

Firește, inversarea ordinii este dictată de creșterea vânzărilor Grupului VW cu 1,5% față de anul trecut, concomitent cu scăderea celor de la Toyota cu 0,6%. Cu toate acestea, să nu ne imaginăm că VW a depășit hopul scandalului emisiilor: vânzările în Statele Unite ale Americii au scăzut cu 7,2%, semn că americanii se feresc să le cumpere mașinile diesel. Marele noroc al nemților, însă, este că piața de peste ocean este nesemnificativă, comparativ cu cele europeană și asiatică. Iar ultimele două au înregistrat creșteri consistente în ultimele 6 luni.

Pe locul 3 la numărul de mașini vândute în primele 6 luni ale anului se situează General Motors, cu 4,76 milioane de unități comercializate.

Adaugati comentariu