Camioanele Volvo Euro 6 consumă mai puțin

La fel ca și ceilalți producători de vehicule comerciale, și Volvo Trucks și-a aliniat gama de motoare la standardele Euro 6. Iată ce aduc nou propulsoarele suedezilor.
restricţii de circulaţie

De când cu obligativitatea respectării noilor standarde de poluare, toate companiile vin să-și prezinte noile game de motoare, cu ale lor avantaje. Suedezii nu rămân mai prejos: combinând ultimele tehnologii în dezvoltarea propulsoarelor, cu transmisia I-Shift de ultimă generație și aerodinamica îmbunătățită, aceștia reușesc să obțină cele mai eficiente vehicule din istoria companiei.

Camion Volvo Euro 6

Primul pas în ameliorarea eficienței familiei de motoare D13: creșterea raportului de comprimare al versiunilor de 420 și 460 CP, și dezvoltarea unui turbocompresor optimizat pentru versiunile de 500 și 540 CP. Pasul 2: montarea transmisiei I-Shift și elaborarea unui soft care s-o coreleze perfect cu propulsoarele D13.

”Pentru mulți dintre clienții noștri, a se deplasa rapid este important, pentru că viteza înseamnă timp, un element crucial în transporturi. Totodată, este important să minimizăm consumul e combustibil. Ceea ce am obținut cu combinația motor – transmisie, este să ducem la maximum potențialul acestui tandem, pentru a obține o eficiență de top”, spune Mats Franzén, Product Manager la divizia Motoare a Volvo Trucks.

Pasul 3: scăderea coeficientului de rezistență la înaintare. Cabinele întregii game Volvo sunt trecute prin teste intensive pentru a nu periclita consumul la viteze de croazieră. Iar cum rezistența la aer se mărește de 4 ori la dublarea vitezei, este evident de ce acordă suedezii atâta atenție acestui aspect.

Rezultatul final este, desigur, reducerea consumului. Aceasta diferă în funcție de modelul camionului, iar cei 3% obținuți de modelele FH destinate transportului pe distanțe lungi, pot crește în cazul camioanelor speciale, precum cele pentru cărat bușteni. Nu pare mult, însă este o economie, iar asta contează enorm într-o afacere.

Să așteptăm și noua linie de camioane Scania, care va fi lansată pe 23 august, pentru a vedea ce ne oferă concurența.

 

Adaugati comentariu