VW Amarok XXL cu ampatament lung. Prețul?

Este o modificare aftermarket făcută cu acordul companiei germane. VW Amarok XXL și Amarok XL, cele două versiuni lungi ale pick-upului, sunt disponibile doar la dealerii din Australia.VW Amarok XXL floteauto.ro

Ce faci dacă ai nevoie de cabină dublă, dar nu vrei să renunți la suprafața extra oferită de bena unui single cab? Nemții au venit cu soluția: VW Amarok XXL și fratele mai scurt, XL provin din Amarok standard, al cărui șasiu a fost extins pentru a oferi o lungime mai mare a benei.

VW Amarok XXL floteauto.ro

Modificarea este realizată în sudul Australiei de către carosierul Adaptive Manufacturing, care le produce în parteneriat cu VW Australia. Carosierul este deținut de compania olandeză Veth Automotive.

VW Amarok XXL – dimensiunile

Cel mai lung dintre cele două versiuni, XXL, extinde ampatamentul de 3.095 mm lui Amarok cu 650 mm, lungimea totală crescând de la 5.254 mm până la 5.904 mm. Lungimea benei crește în consecință cu 650 mm, de la 1.555 mm până la 2.205 mm. Versiunea intermediară XL adaugă 310 mm atât ampatamentului, cât și lungimii benei, care, în final, ajunge să măsoare 1.865 mm.

VW Amarok XXL floteauto.ro

În concordanță cu creșterea suprafeței de încărcare, și sarcina utilă a câștigat 25 – 85 kg, în funcție de versiune. Dezavantaje? Fitește, manevrabilitatea mai slabă din cauza gabaritului crescut și unghiul ventral, a cărui valoare a scăzut de la 23 de grade la 21 de grade pentru XL, respectiv 19 grade pentru XXL. Deci ceva mai multă grijă pe teren accidentat.

 ➡ Citește testul cu Amarok Aventura de… 272 CP! 💡

Sigur, cel mai mare dezavantaj este… prețul de achiziție mai mare decât la versiunea standard. Astfel, pentru versiunea intermediară XL se achită un plus de 18.995 dolari australieni (11.655 euro), în timp ce varianta extra-lungă XXL scoate din buzunar 21.995 dolari australieni (13.496 euro) față de versiunea standard.

Amarok XXL specs floteauto.ro

Pentru că vorbim despre o conversie agreată de Volkswagen, garanția nu este afectată, păstrându-se cei 5 ani fără limită de km oferiți în Australia. Totodată, sistemele de tracțiune, precum cel de control al stabilității, au fost re-calibrate pentru ampatamentul mărit.

via adaptivemanufacturing

Adaugati comentariu