Volkswagen vrea să construiască şase fabrici de baterii pentru automobile electrice

Volkswagen a anunţat că vrea să construiască şase fabrici de baterii pentru automobile electrice în Europa, până în 2030, în ideea de a-şi asigura aprovizionarea pentru ambiţiile sale în domeniul vehiculelor electrice, relatează Reuters.Volkswagen

Pe lângă facilitatea de producţie care este în prezent în construcţie în oraşul german Salzgitter, alte cinci fabrici vor fi adăugate, a informat directorul de tehnologie de la Volkswagen, Thomas Schmall. Potrivit planurilor dezvăluite de cel mai mare producător european de automobile, cele şase fabrici vor putea produce celule de baterii cu o capacitate totală de 240 Gigavaţi oră pe an în 2030.

Uzina de baterii de la Skelleftea, nordul Suediei, a fost selectată deja drept a doua locaţie, iar în acest caz Volkswagen intenţionează să coopereze cu compania suedeză Northvolt. Această firmă a informat luni că a primit o comandă în valoare de 14 miliarde de dolari pentru următorii 10 ani de la Volkswagen.

Alte patru fabrici ar urma să fie construite în parteneriat, una dintre ele fiind posibil să fie la uzina Seat din Spania.

„E-mobilitatea a devenit o afacere centrală pentru noi. Ne asigurăm o poziţie de lider pe termen lung în cursa pentru cele mai bune baterii şi cea mai bună experienţă a clienţilor în era mobilităţii cu emisii zero”, a declarat directorul general de la Volkswagen, Herbert Diess told VW’s Power Day.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

UE lansează noul sistem de control al importurilor pentru combaterea traficului ilicit de mărfuri

Vânzările de autoturisme noi au scăzut cu 39,6% în primele două luni

Brigada Autostrăzi a reținut 23 de permise pentru viteză excesivă. În 4 cazuri se circula cu peste 200 km/h

 

Adaugati comentariu