CNAIR a anunțat depunerea a patru oferte în cadrul procedurii de atribuire a contractului Proiectare și execuție pentru Secțiunea 3C Suplacu de Barcău – Borș, Subsecțiunea 3C1 Suplacu de Barcău – Chiribiș (km 4+200 – km 30+550), de pe Autostrăda A3 Transilvania (Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea).
Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), până la termenul limită au depus oferte următorii agenți economici:
- Asocierea Construcții Erbașu (lider de asociere) – Vahostav – SK
- Asocierea Drum Asfalt (lider de asociere) –Trameco – OPR Asfalt – Obras Publicas yRagadios – Citadina 98 – Lemacons
- Asocierea Rizzani de Eccher Italy – Artera Blue
- Erg İnşaat Ticaret ve Sanayi
Obiectul contractului constă în proiectarea și execuția lucrărilor pentru 26,35 km de autostradă.
Obiectul contractului prevede construirea mai multor lucrări de artă, dintre care 3 viaducte, 8 pasaje și 8 poduri, inclusiv un pod de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 1.650 m – Pod peste lac de acumulare la km 6+655.60.
Valoarea estimată a contractului este de 503.687.042,75 lei fără TVA.
Durata contractului este de 24 de luni, din care 6 luni perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor.
”Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentațiilor de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice”, a transmis CNAIR.
In criteriile de atribuire, pretul are o pondere de 53%; garantia suplimentara (pana la maxim 15 ani) pentru dispozitivele de acoperire a rosturilor de dilatatie – 5%; garantia suplimentara (pana la maxim 20 ani) pentru aparatele de reazem – 3%; experienta detinuta in pozitia de inginer proiectant de drumuri – 4%; experienta detinuta in pozitia de inginer proiectant de poduri 8%; experienta detinuta in pozitia de coordonator proiect pentru elaborarea studiilor de fezabilitate si a proiectelor tehnice pentru autostrazi – 6%; experienta detinuta in pozitia de manager de proiect pentru constructia de autostrazi – 9%; iar perioada de garantie a lucrarilor, suplimentara fata de perioada de garantie minim acceptata de 60 de luni – 12%.
„Autoritatea contractanta opteaza pentru achizitia ulterioara de noi lucrari similare de la ofertantul a carui oferta va fi declarata castigatoare in cadrul prezentei proceduri de achizitie publica in cuantum de maxim 67,6 milioane de lei (fara TVA), valoarea reprezentand 15 % din valoarea estimata a contractului”, au precizat reprezentantii CNAIR.
Pentru a putea participa la licitatie, ofertantii trebuie sa demonstreze ca cifra de afaceri anuala totala a fost de minim 225 milioane de lei in fiecare dintre exercitiile financiare aferente anilor 2017, 2018 si 2019.
Totodata, ofertantii trebuie sa demonstreze ca au dus la bun sfarsit in ultimii 5 ani lucrari de constructie noua de autostrazi, drumuri expres sau nationale, care sa fi inclus cel putin un pod/pasaj/viaduct, in valoare cumulata de minimum 250 milioane de Lei (fara TVA), la nivelul a maxim 5 contracte.
CITEȘTE ȘI:
UE lansează noul sistem de control al importurilor pentru combaterea traficului ilicit de mărfuri
Vânzările de autoturisme noi au scăzut cu 39,6% în primele două luni
Comentați?