Advertisement
Volkswagen Multivan
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare Volkswagen Multivan. Rețeta succesului

Volkswagen Multivan. Rețeta succesului

În 1985 apărea prima generație a lui Volkswagen Multivan. Au urmat alte trei care au transformat modelul într-o referință a genului. Povestea continuă, în 2021, cu un nou episod. Ce ingrediente noi, menite să dea și mai multă savoare produsului.

O rețetă pentru succes. Se ia cel mai bună van al momentului și i se adaugă confortul unui automobil și o versatilitate fără precedent în interior. Rezultatul: Multivan. Cu ADN Bulli, acest nume avea să devină o referință a segmentului, generație după generație. Iar dacă în sport se obișnuiește ca formula de echipă câștigătoare să nu fie schimbată, lucrurile sunt valabile și în acest caz. Orice Multivan, chiar complet nou din punct de vedere constructiv, va rămâne fidel acestui ADN. Și tocmai acesta este planul. La sfârșitul acestui an, vehiculele comerciale Volkswagen vor duce Multivan și stilul de viață asociat al acestuia în următoarea eră auto. Cu ADN Bulli.

ADN-ul său incomparabil a făcut din Multivan una dintre cele mai reușite și mai cunoscute autoutilitare/MPV. Un model cu o mulțime de fațete și posibile utilizări: pentru familie, afaceri, sport, vacanțe și aventuri în natură. Lucru valabil pentru cele patru generații, bazate pe Transporter – T3, T4, T5 și T6. Și pentru actualizarea generației actuale, Multivan 6.1, apărută în 2019.

Volkswagen Multivan. Scurtă istorie

În septembrie 1985, la Salonul Internațional de la Frankfurt, Volkswagen prezenta o nouă versiune a lui T3, primul Multivan. Alături de Transporter și Caravelle, clienții beneficiau astfel de un crossover fără precedent, oferind atribute de furgonetă, autoturism, MPV și camper. Iar confortul rulării era potențat de conceptul ”multi-variabil interior”. Care presupunea că bancheta spate se putea transforma într-un pat. În plus, încă de la modelul original, propunea și o masă pliantă. Caracteristici care transformau rapid acest van, atunci când aveai nevoie, într-un camper compact minimalist.

Volkswagen Multivan

Volkswagen Multivan

Conceput ca un vehicul funcțional, modelul beneficia și de un aspect carismatic. Forma urma funcția, lucru probat de consola spate scurtă. Ori de faptul că, în interior, șoferul și pasagerul din dreapta stăteau direct deasupra punții față și experimentau acolo, ”deasupra lumii autoturismelor”, senzația de conducere atât de tipică Bulli. În următorii 35 de ani, vehiculele comerciale Volkswagen au perfecționat ideea Multivan din nou și din nou, adaptând vehiculul iconic, generație cu generație, la cerințele vremii. Noile sisteme pentru scaune, scaunele pivotante și cele individuale, mese variabile. Ori sisteme de asistență pentru șoferi și infotainment din ce în ce mai inteligente. Plus eficiență și siguranță suplimentară. Sunt atribute care au însoțit Multivan în călătoria sa de-a lungul anilor. Cu toate acestea, ADN-ul și, prin urmare, caracteristicile sale de ”briceag elvețian” pe roți au rămas întotdeauna neatinse – inclusiv acea poziție unică pentru șofer și pasagerul din față, flexibilitatea extremă și accesul practic în zona spate.

Elementul central, spațiul

Albert Kirzinger, șef de proiectare la Volkswagen Commercial Vehicles, dezvăluie secretul lui Multivan: „Elementul central pentru ADN-ul acestui model este, desigur, spațiul. Noul Multivan are spațiu din abundență. Flexibilitate, flexibilitate utilizabilă. Asta a diferențiat mereu Bulli. Inclusiv pe cel de-al șaptelea. Inclusiv Multivan. ”

Volkswagen Multivan

Albert Kirzinger, șef de proiectare la Volkswagen Commercial Vehicles din 2012 încoace,
este omul care este responsabil cu dezvoltarea lui Multivan și cu transpunerea în practică a ADN-ului Bulli în noua generație a modelului

Anul acesta, cu o nouă generație Multivan, vehiculele comerciale Volkswagen își propun să continue lunga tradiție din domeniu pentru anii ce vin. Cu ceea ce anunță ca fiind cel mai bun Multivan produs vreodată. Mai durabil, mai confortabil, mai sigur, mai inteligent, mai bine conectat și de o calitate superioară. Cu acest nou model, specialiștii în vehicule comerciale de la Hanovra vor transfera ADN-ul acestui vehicul iconic și stilul său de viață asociat în epoca digitalizată și electrificată. Modul în care se schimbă elementele de fond ale
Multivan va deveni evident în următoarele săptămâni și luni.

 

CITEȘTE ȘI:

Ducato 2021, noile caracteristici majore

Înmatriculările de autovehicule noi au crescut cu 18% în luna iunie

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Vehicule comerciale uşoare

Renault Master E-Tech are o autonomie de 460 km WLTP

Cu o autonomie care poate atinge 460 km WLTP, Renault Master E-Tech...

Transit Custom
Vehicule comerciale uşoare

FORD TRANSIT CUSTOM. Ford Pro revoluționează productivitatea

Noul vehicul comercial Transit Custom lansat de Ford Pro este disponibil acum...

Master
Vehicule comerciale uşoare

Prezentare RENAULT MASTER 4, model 2024. Triplu salt

Practic, nu există niciun capitol la care Master să nu fi progresat...

MAN TGE
Vehicule comerciale uşoare

Livrările MAN TGE Next Level vor începe la jumătatea anului viitor

MAN TGE beneficiază de cel complet pachet de inovații tehnice din istoria...