Advertisement
Home Piaţa auto Industrie auto Ducato 2021, noile caracteristici majore

Ducato 2021, noile caracteristici majore

Fiat Professional a dezvăluit presei italiene și internaționale Ducato 2021. Practic vorbim despre completarea gamei, după ce am făcut deja cunoștință cu e-Ducato.

Ducato împlinește 40 de ani și sărbătorește această aniversare ca lider de piață. Este cel mai bine vândut vehicul comercial ușor din Europa în 2020. Cu vânzări de aproximativ 150.000 de unități, cu 8% mai mult decât 2019. Deja lider al segmentului în ceea ce privește capabilitățile, Ducato 2021 vizează nu numai confirmarea poziției sale de lider, ci și îmbunătățirea sa. Pentru a se asigura că este întotdeauna pregătit pentru fiecare misiune și pentru a îndeplini toate cerințele de încărcare și mobilitate ale clienților săi.

Aspectul noului Ducato nu se îndepărtează de imaginea familiară, dar beneficiază de un upgrade care-i conferă un plus de dinamism și stil. Lucru relevat de modificările aduse grilei și protecțiilor, ca și de noile faruri cu tehnologie LED. Blocurile optice sunt împărțite în trei secțiuni, cea inferioară oferind „semnătura” luminoasă caracteristică Ducato. Ca întotdeauna, „stilul întâlnește funcționalitatea”. Dincolo de aspectul modern, noile blocuri optice oferă cu 30% mai multă luminozitate decât farurile cu halogen convenționale.

Secțiunea superioară este dedicată indicatoarelor de direcție. Și în cazul lor, avem parte de o modificare. Lumini LED ”dinamice”, un efect folosit des în cazul automobilelor, și care este preluat acum, în premieră, de un vehicul utilitar.

Tehnologie și confort la bord

Cabina a beneficiat, spun cei de la Fiat Professional, de o adevărată „revoluție” care vizează îmbunătățirea calității vieții la bord și a caracterului practic de utilizare. Ducato 2021 beneficiază de Keyless Entry and Go – pentru a bloca și debloca ușile compartimentului și a compartimentului de încărcare și a porni motorul fără cheie. Plus parbriz încălzit cu rezistență electrică internă pentru dezghețare rapidă. Sau frână de parcare electrică, pentru a reduce ”aglomerația” din cabină.

Iar scaunul pasagerului Eat-and-Work devine un spațiu convenabil pentru a lucra sau pentru o gustare. În plus, clienții au la dispoziție un compartiment pentru încărcarea fără fir a telefoanelor mobile, porturi duble USB-A și USB-C și o priză de înaltă tensiune de 230 V. 

Cabina nouă une accentul pe ergonomie. Iar designul interior fresh beneficiază de un tablou de bord și volan reproiectat, un nou levier al schimbătorului de trepte. Ca și de noi panouri ale ușilor, mai funcționale și mai spațioase, și comenzi automate ale climatizării. Scaunele au un aspect mai contemporan, materiale noi și oferă mai mult spațiu și confort.

Nouă este și configurația instrumentarului complet digital (Full Digital Cockpit). Unul care oferă accesul rapid la informații practice despre călătorie și alerte, de la satelitul 3D până la sistemele de asistență a șoferului. Ca și o utilizare facilă a opțiunilor de reconfigurare și interacțiune cu sistemul de infotainment Uconnect. Astfel, vehiculul poate fi adaptat în cel mai bun mod posibil la cerințele șoferului.

Pe lângă toate acestea se află noile interfețe Uconnect cu ecrane de până la 10,1 ”, sistem complet de navigație prin satelit, inclusiv hărți TomTom 3D. Ca și Apple CarPlay / Android Auto wireless. Aceste sisteme din urmă oferă acces la cele mai utilizate comenzil printr-o singură atingere. Varianta Uconnect 7 ”- de asemenea cu Apple CarPlay / Android Auto – completează oferta.

Performanţă în cazul Ducato 2021

Noua gamă Ducato a fost complet actualizată și în ceea ce privește propulsia. Oferind motoare dezvoltate pentru a se conforma reglementărilor Euro 6D-Final. Dar și prin lărgirea gamei cu omologare de tip Heavy-Duty.

Noile motoare diesel Multijet3, bazate pe noua arhitectură H3 Power dezvoltată de Stellantis pentru Fiat Professional, sunt acum la a treia generație. Și se remarcă prin:

  • Eficiență ridicată. Grație greutății reduse (în beneficiul capacității de încărcare). Ca și a consumului redus și a emisiilor de CO2 cu până la 7% comparativ cu generația anterioară de motoare.
  • Durabilitate ridicată, datorită fiabilității de până la 300.000 km, asigurată prin designul său industrial și utilizarea componentelor specifice.
  • Confort ridicat, rezultat dintr-o flexibilitate mai mare și niveluri de zgomot mai mici decât generația anterioară de motoare.

Noul Ducato este disponibil în patru nivele de putere și două variante de transmisii. Clienții pot opta pentru versiunea manuală cu 6 trepte la 120, 140, 160 și 180 CP. Sau cu cea automată „9Speed”, disponibile în versiunile 140, 160 și 180 CP.

Transmisia manuală cu 6 trepte este nouă la modelele de 120 și 140 CP. Asigurând schimbări de trepte mai fluide decât versiunea anterioară. În timp ce gama Heavy-Duty cu transmisie manuală și automată completează oferta. Și oferă același cuplu (cel mai bun din clasă) ca și modelele ușoare, de 450 Nm.

Pentru a îmbunătăți și mai mult manevrabilitatea vehiculului, servodirecția convențională a fost înlocuită. Ducato 2021 beneficiază acum de un sistem de acționare asistat electric, cu reglare automată. În timp ce arhitectura tradițională „all-forward” Ducato continuă să asigure cea mai bună capacitate de încărcare și rază de bracaj din clasa sa. Care se traduce într-un un confort mai mare al pasagerilor și o încărcare și descărcare mai ușoară. Lucru la care contribuie și suspensia pneumatică și pragul de încărcare reglabil.

Siguranță și asistența șoferului

Noul Ducato adaugă o nouă ofertă extraordinară de sisteme de asistență și siguranță pentru șofer. Acestea sunt menite să îmbunătățească experiența de conducere și să facă din Ducato un mediu mai sigur. Indiferent dacă este utilizat pentru activitatea comercială sau în timpul liber.

Este primul „Large Van” cu conducere autonomă de nivel 2, oferind o gamă completă de sisteme avansate de asistență la conducere (ADAS) atât pe drum, cât și la parcare. De la limitator de viteză la controlul frânării pentru obstacole neașteptate, cum ar fi pietoni și bicicliști. Sau de la recunoașterea semnelor rutiere la monitorizarea atenției șoferului. Plus controlul automat al vitezei de croazieră cu funcția Stop & Go, Lane Keep Assist și Traffic Jam Assist.

Utilizarea combinată a ultimelor trei sisteme ADAS îi permit lui Ducato 2021 să atingă nivelul 2 de conducere autonomă. Ceea ce înseamnă că vehiculul oferă asistență independentă în timpul conducerii și în timpul accelerării și frânării. Asistența șoferului și a sistemului de parcare sunt completate de oglinda centrală digitală. Ca și de sistemul ESC cu Cross-Wind Assist, controlul stabilității remorcii și asistență activă la parcare.

 

Conectivitate Ducato 2021

Nu în ultimul rând, Ducato 2021 oferă un grad înalt de conectivitate grație Uconnect. Serviciile Uconnect ™ și aplicația FIAT fac posibilă gestionarea și monitorizarea vehiculului dvs. direct de pe dispozitivele dvs., oriunde și oricând doriți.

  • My Assistant: oferă asistență geolocalizată în caz de accident sau avarie. În plus, în fiecare lună este trimis și un raport privind starea noului Ducato. Care include și recomandări despre eventualele lucrări de mentenanță sau reparații care trebuie efectuate.
  • My Remote oferă posibilitatea de a interacționa cu vehiculul chiar și de la distanță. Se pot bloca și debloca ușile, sau se verifică locația mașinii. Sau se pot seta alerte privind viteza, zona și intervalele de timp. În plus, dacă folosești un asistent vocal, poți trimite indicații direct către mașină și poți primi informații despre starea vehiculului, totul doar printr-o comandă vocală.
  • My Car este pachetul de servicii pentru a monitoriza starea modelului Ducato în orice moment. Inclusiv nivelul de combustibil, presiunea anvelopelor și kilometrajul. Și se pot primi notificări directe cu privire la întreținere sau reparații.
  • My Navigation: puteți ajunge la orice destinație rapid și fără stres. Primiți informații despre trafic, vreme și radar în timp real. Hărțile sunt actualizate on-air.
  • My Wi-Fi, cu hotspot Wi-Fi, permite conectarea de până la 8 dispozitive și utilizarea serviciul de voce Amazon Alexa
  • My Alert: alerte dacă se încearcă furtul mașinii sau pentru a primi asistență în cazul în care vehiculul dvs. este furat.
  • My Fleet Manager poate fi utilizat pentru a simplifica gestionarea flotei corporative cu eficiență și siguranță maximă. Folosește instrumentele avansate de monitorizare, planificare și analiză a vehiculelor dvs. Ca și suita de soluții de mobilitate pentru vehiculele Stellantis Group oferit de „Free2Move”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

stellantis
Industrie auto

Stellantis va investi 103 milioane de euro în fabrica sa din Szentgotthard (Ungaria)

Stellantis va investi 103 milioane de euro în fabrica sa din Szentgotthard...

Bosch
Industrie auto

În 2023, Bosch și-a majorat vânzările și profitul, în ciuda contextului dificil

Grupul Bosch și-a îndeplinit așteptările, în ciuda provocărilor din exercițiul financiar 2023:...

Înmatriculările de autoturisme noi
Industrie auto

ACAROM: În 2023, s-a înregistrat un nou record pentru producția de vehicule din România

Producția de vehicule a înregistrat, în 2023, un nou record, cu un...

India
Industrie auto

India, noul El Dorado pentru producătorii de automobile?

Un nou El Dorado pentru unii, o locație mult mai veche pentru...