Volkswagen își reorganizează conducerea. Ce va face Herbert Diess

Herbert Diess, care rămâne CEO al Volkswagen, a fost a înlocuit luni din funcția de director executiv al mărcii VW, pentru a se dedica mai mult conducerii companiei, care include branduri precum Audi, Bentley, Skoda, Lamborghini și Porsche.
herbert diess

La conducerea mărcii VW a fost numit directorul operațional, Ralf Brandstaetter, începând cu data de 1 iulie.

Reorganizarea conducerii are lor după neînţelegerile dintre conducere şi liderii de sindicat legate de ritmul şi amploarea planurilor de reducere a costurilor, pentru a elibera resursele necesare tranziţiei la automobilele electrice.

„Ralf Brandstaetter este unul dintre cei mai experimentați manageri ai companiei”, a spus Diess. „Prin urmare, sunt foarte mulțumit că Ralf Brandstaetter va continua să dezvolte brandul”.

Volkswagen a anunțat că Diess și-a păstrat responsabilitatea generală pentru autoturismele Volkswagen și că reorganizarea va avea ca rezultat și plecarea directorului de achiziții și componente, Ștefan Sommer.

Herbert Diess încearcă să convingă puternicii lideri sindicali, care controlează 9 din cele 19 locuri din consiliul de supraveghere, să accepte reduceri dureroase de costuri.

Economiile au rolul să ajute la finanţarea investiţiilor de 34 de miliarde de euro în automobile electrice şi autonome şi de 50 de miliarde de euro în achiziţia de baterii pentru vehicule electrice.

 

CITEȘTE ȘI:

Uzinele BMW lucrează din nou la sarcină maximă

Un BMW și un Mercedes înghițite de aceeași groapă

Circulaţia pe Podul de la Adunaţii Copăceni va fi deschisă mai devreme

 

Adaugati comentariu