Circulaţia pe Podul de la Adunaţii Copăceni va fi deschisă mai devreme

Circulaţia pe Podul de la Adunaţii Copăceni (jud. Giurgiu), de peste Argeş, va fi deschisă în luna septembrie 2020, cu două luni mai devreme decât termenul asumat de constructor.podul de la Adunaţii Copăceni

Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii din România (CNAIR), care au vizitat şantierul duminică, 7 iunie, lucrarea are un avans considerabil, au fost montate dalele prefabricate pe aproximativ o treime din lungimea podului, tablierul a fost recondiţionat prin sablare, iar revopsirea a fost realizată pe 2/3 din lungime.

„Sunt mulţumit de stadiul lucrărilor şi consider că dacă se menţine acest ritm de lucru putem avea un termen devansat de punere în circulaţie. Estimarea este finalul lunii septembrie, cu circa 2 luni înainte de termenul asumat de constructor”, a declarat directorul general adjunct al CNAIR, Ovidiu Barbier.

Potrivit acestuia, şi restrictiile de circulatie din acest punct critic, vor fi ridicate în acest an, „astfel încât vom avea o lucrare complet reabilitată şi drum liber către Giurgiu”.

Circulaţia pe Podul de la Adunaţii Copăceni, amplasat pe DN 5, peste râul Argeş, ar fi trebuit deschisă în ianuarie 2020, însă schimbarea proiectantului, la o lună de la demararea lor, a dat peste cap investiţia. În plus, noul proiectant ar fi descoperit alte defecte, ascunse, şi a propus noi metode de lucru pentru finalizarea reparaţiei.

Până la finalizarea reabilitării, începută în iulie 2019, miile de şoferi care circulă pe ruta Bucureşti – Giurgiu şi mai departe spre Bulgaria, se înghesuie pe o structură provizorie, în lungime de 1,1 km, cu o singură bandă pe sens.

 

CITEȘTE ȘI:

Marea Britanie va subvenţiona achiziţia a 600.000 de noi vehicule. Ce şanse au cele pe benzină şi motorină

Drumurile şi parcările publice vor fi degajate mai rapid de maşinile abandonate

Starea de alertă ar fi putea fi menținută și după 15 iunie. Avertismentul ministrului Sănătății

Adaugati comentariu