Advertisement

BCR Leasing
Home Interviuri Vlad Vitcu, BCR Leasing: ”Anticipăm o creștere semnificativă a cererii de finanțări verzi”

Vlad Vitcu, BCR Leasing: ”Anticipăm o creștere semnificativă a cererii de finanțări verzi”

Cu ocazia aniversării a 10 ani de la apariția primului număr al revistei Flote Auto, vă prezentăm atât o retrospectivă a ultimilor 10 ani, cât, mai ales, o perspectivă asupra următoarei decade în viziunea celor mai mari companii de leasing operațional, leasing financiar, management de flote și comercializare auto. Astăzi stăm de vorbă cu Vlad Vitcu, director general BCR Leasing.

Cum a fost?

În ultimul deceniu, piața de leasing financiar a crescut, reflectând dinamismul economiei românești și apetitul pentru investiții. BCR Leasing a fost unul dintre actorii principali în procesul de maturizare al pieței, contribuind la upgrade-ul tehnologic al companiilor românești și la tranziția către flote prietenoase cu mediul înconjurător.

Evoluția pieței a fost marcată de dinamism și inovație, cu un accent tot mai mare pe digitalizare și soluții sustenabile. Iar BCR Leasing a răspuns proactiv acestor tendințe, pe care le-a prioritizat la fiecare nivel de business. Această abordare a dus la o dublare a portofoliului în ultimii 4 ani și la o creștere cu 22% a numărului de clienți, în principal micro-întreprinderi și IMM-uri.

Valoarea pe care o aducem în piață nu se măsoară doar în cifre, ci și în modul în care ne adaptăm și răspundem evoluției comportamentului clienților. Platforma eBCR Leasing, ce urmează a fi lansată în curând, reprezintă un exemplu concret al strategiei companiei de a oferi clienților noștri soluții 100% digitale – rapide și sigure. În plus, colaborarea strânsă cu George, primul banking inteligent din România, ne-a permis să dezvoltăm soluții verzi de finanțare și să facilităm accesul clienților noștri la mărci auto prietenoase cu mediul.

În relația cu clienții noștri, prioritizăm dialogul financiar. De la abordarea personalizată pe care o oferă experții noștri și până la integrarea digitală, prin LEA, chatbot-ul nostru evolutiv. De la momentul lansării, LEA, asistentul virtual BCR Leasing a avut rezultate foarte bune, purtând peste 2500 de conversații, din care 20% au fost solicitări de finanțare. Iar succesul LEA nu se oprește aici, pentru că asistentul nostru este implicat într-un proces de învățare continuu – pentru a răspunde cât mai rapid, precis și cât mai “uman” întrebărilor clienților noștri.

Ce va urma?

Privind spre viitor, putem spune că următorii 10 ani vor fi despre inovație, valoare adăugată pentru clienți și poziționare prin diferențiere. Da, piața se schimbă rapid, iar digitalizarea și sustenabilitatea nu sunt doar tendințe. Sunt un mod de a fi și de a face business, într-o lume nouă. Un mod de a oferi valoare reală clienților și comunității. Având în vedere experiența noastră, dar și capacitatea de adaptare și creștere, BCR Leasing are toate premisele să conducă această evoluție prin servicii și soluții care construiesc încredere.

Anticipăm o creștere semnificativă a cererii de finanțări verzi, în special în domeniul transporturilor. BCR Leasing susține această direcție, iar cea mai bună dovadă în acest sens este creșterea de 60% pentru finanțările prietenoase cu mediul pe care am înregistrat-o în trimestrul al treilea al acestui an.

În ecosistemul George, am pus bazele unor campanii sustenabile pentru finanțarea vehiculelor electrice. Mai mult, LEA, asistentul nostru virtual, va începe să ofere informații despre sustenabilitate și optimizarea costurilor prin alegeri ecologice din 2024, consolidându-ne astfel angajamentul către o abordare eco-friendly.

Strategia noastră va rămâne aliniată viziunii Grupului Erste și Grupului BCR, contribuind astfel la promovarea sustenabilității și a sănătății financiare în România. Angajamentul BCR Leasing rămâne dialogul financiar cu partenerii și clienții nostri, adaptându-ne continuu stategia și accesibilizand soluțiile de finanțare pentru business-urile românești.

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, noiembrie 2023)

 

 

CITEȘTE ȘI:

Prezentare RENAULT MASTER 4, model 2024. Triplu salt

MAXUS eDELIVER. Garanția succesului

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

leasing financiar
Leasing financiar

Aproape 47.000 de vehicule au fost finanțate, anul trecut, în leasing financiar

Finanțările noi de vehicule în leasing financiar au rămas pe creștere și...

eBCR Leasing
Leasing financiar

eBCR Leasing, prima soluție din România de leasing financiar pentru microîntreprinderi, disponibilă 100% online

BCR Leasing lansează eBCR Leasing, prima soluție din România de leasing financiar...

Garanti BBVA Leasing
InterviuriLeasing financiar

Garanti BBVA Leasing prioritizează finanțările destinat investițiilor verzi

Interviu cu Okan Yurtsever, Director General Garanti BBVA Leasing