Vicepremier: În legea bugetului pe 2020, „construcţia de autostrăzi este prioritară”

Legea bugetului de stat pe anul 2020 va fi adoptată până la data de 31 decembrie, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.autostrăzi

„Bugetul va fi finalizat până la finalul anului. Votat în Parlament. (…)  Bugetul pe anul viitor îl pregătim astfel încât să ne respectăm angajamentele. Construcţia de autostrăzi este prioritară”, a precizat Raluca Turcan.

Vicepremierul a subliniat, totodată, că actualul Executiv ia în calcul în Legea bugetului pe anul viitor un deficit de maxim 3,5%.

Anterior, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, anunţase că, în 2020, deficitul bugetar va trebui să arate o reducere de cel puţin un punct procentual faţă de execuţia de anul acesta, un lucru pe care l-a catalogat drept foarte greu
de făcut.

„Avertismentele sunt foarte multe şi le-am făcut şi noi înainte de a prelua această guvernare. De aceea am spus că pentru anul viitor deficitul bugetar va trebui să arate o reducere de cel puţin un punct procentual faţă de execuţia de anul acesta. Vă spun că acest lucru este foarte greu de făcut şi va fi apreciat atât de pieţe internaţionale cât şi de către Consiliul Fiscal şi de Banca Naţională”, a menţionat Florin Cîţu.

 

CITEŞTE ŞI:

motoADN susţine educaţia rutieră şi promovarea siguranţei în trafic

Constructorul auto francez PSA îşi restrânge producţia în China

Conducerea Euroins, convocată de urgenţă la ASF pe tema RCA

 

Adaugati comentariu