Constructorul auto francez PSA îşi restrânge producţia în China

Constructorul auto francez PSA va scoate la vânzare participaţia de 50% la CAPSA, societatea mixtă înfiinţată în urmă cu opt ani împreună cu partenerul chinez Chongqing Changan Automotive, din cauza declinului vânzărilor, relatează Reuters.fuziunea PSA-FCA

Măsura, determinată de declinul vânzărilor, survine anunţului făcut de Changan, potrivit căruia este în căutarea unui cumpărător pentru jumătatea sa din CAPSA, care produce maşini sub brandul DS al PSA. Preţul minim cerut de Changan pentru participaţia sa din societatea mixtă cu PSA este de 1,63 miliarde de yuani (232 milioane de dolari).

Constructorul auto francez PSA deţine brandurile DS, Peugeot, Citroen şi Opel.

Decizia PSA vine pe fondul problemelor cu care se confruntă producătorii globali în China, cea mai mare piaţă auto din lume, unde anul trecut s-a înregistrat primul declin al vânzărilor din anii 1990.

De asemenea, constructorul auto francez PSA intenţionează să reducă numărul locurilor de muncă şi să renunţe la două din cele patru fabrici de asamblare dintr-o societatea mixtă mai mare, înfiinţată cu un alt partener chinez, Dongfeng Group, care produce maşini Peugeot şi Citroen.

Un purtător de cuvânt al constructorului auto francez a precizat că grupul fran

 

Citiţi articolul integral pe www.autoxpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Conducerea Euroins, convocată de urgenţă la ASF pe tema RCA

Flota Transelectrica creşte cu 39 de autoturisme. Cine le livrează

Unde se mai lucrează pe Autostrada Transilvania

 

Adaugati comentariu