Conducerea Euroins, convocată de urgenţă la ASF pe tema RCA

Vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Cristian Roşu, a anunţat convocarea de urgenţă a conducerii Euroins în urma informaţiilor conform cărora compania de asigurări ar fi încălcat regulamentul.noi parteneriate

Potrivit ASF, societatea a fost convocată ca urnare a „informaţiilor parvenite pe multiple canale de comunicare, care semnalau posibile abateri de la reglementările în vigoare ale societăţii Euroins, în ceea ce priveşte instrumentarea şi lichiditatea daunelor pentru poliţele RCA.

„După analiza datelor şi informaţiilor, conducerea societăţii Euroins a înţeles posibilul impact negativ care ar fi putut avea loc în situaţia existenţei deciziilor proprii şi a hotărât transmiterea unei instrucţiuni către toate compartimentele cu atribuţii în instrumentarea şi lichidarea daunelor, prin care să clarifice modul de operare, astfel încât posibilele abateri de la actele normative incidente să fie evitate”, a spus Cristian Roşu.

În acest context, un posibil impact asupra consumatorilor a putut fi evitat, în maxim 24 de ore de la strângerea tuturor informaţiilor relevante, a precizat vicepreşedintele ASF.

„Autoritatea ţine să transmită consumatorilor de produse de asigurare că este foarte preocupată de conduita în piaţa asigurărilor şi va interveni în limita legii şi a competenţelor pe care le are, ori de câte ori constată abateri de la aceasta”, arată ASF.

La rândul lor, reprezentanţii Euroins au arătat că societatea va continua să îşi îndeplinească obligaţiile legale faţă de clienţii RCA prin asigurarea unui flux complet, pe întregul teritoriu al României.

 

CITEŞTE ŞI:

Flota Transelectrica creşte cu 39 de autoturisme. Cine le livrează

Unde se mai lucrează pe Autostrada Transilvania

Oamenii de afaceri cer Guvernului să nu modifice Legea RCA

 

Adaugati comentariu