Advertisement
înmatriculate
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Vehiculele înmatriculate în alte state, în atenția Poliției Rutiere. Peste 290 de permise reținute

Vehiculele înmatriculate în alte state, în atenția Poliției Rutiere. Peste 290 de permise reținute

În perioada 28 aprilie – 9 mai 2021, polițiștii rutieri au acționat, la nivel național, pentru prevenirea evenimentelor în care sunt implicate autovehicule înmatriculate în alte state. Peste 700 de polițiști rutieri au verificat 80.852 de autovehicule, dintre care 9.366 erau înmatriculate în alte state.

Pentru neregulile constate, polițiștii au aplicat 47.937 de sancțiuni contravenționale, 41.113 dintre acestea fiind pentru nerespectarea legislației rutiere. Din totalul acestora, 2.406 sancțiuni contravenționale au fost aplicate conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state.

Totodată, au fost reținute 5.631 de permise de conducere, 293 aparținând conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state.

Tot în cadrul acțiunii, au fost reținute 1.660 de certificate de înmatriculare, dintre care 137 eliberate de autorități din alte state.

Dintre certificatele de înmatriculare reținute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 72 au fost reținute pentru lipsa inspecției tehnice periodice și 65 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto.

De asemenea, au fost constatate 753 de infracțiuni, pentru 34 dintre acestea fiind bănuiți conducătorii autovehiculelor înregistrate în alte state.

Potrivit polițiștilor rutieri, la data de 28 aprilie, polițiștii din Sibiu au oprit, în trafic, un autoturism, cu care un bărbat circula, pe Drumul Național 1, la km. 280, cu viteza de 172 km/h (+ 72 km/h peste limita legală admisă pe acel sector de drum). În cauză, a fost luată măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind aplicată o sancțiune contravențională, în valoarea de 1305 lei.

La data de 1 mai, polițiștii Biroului Poliție Autostrăzi A1 au oprit, pentru control, un autoturism care circula pe A1, sensul de mers către București, șoferul avân suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

La data de 4 mai, polițiștii Biroului Poliție Autostrăzi A1 au oprit pentru control un alt autoturism, care circula pe A1, pe sensul de mers către Pitești. Conducătorul auto avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Următoarea zi, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au oprit pentru control un autoturism, care circula pe Drumul Național 66 A, în municipiul Vulcan. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că șoferul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

În cele 3 cauze, au fost întocmite dosare penale pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.

La data de 5 mai, polițiștii din Sibiu au oprit în trafic un autoturism, care circula pe Drumul Național 14, în localitatea Axente Sever, județul Sibiu, cu viteza de 129 km/h (+ 79 km/h peste limita legală admisă pe acel sector de drum). În cauză, a fost luată măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind aplicată o sancțiune contravențională, în valoarea de 1305 lei.

La data de 6 mai, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au oprit pentru control un autoturism, care circula în județul Brașov, iar, în urma verificărilor, s-a constatat că autoturismul figura radiat din circulație din data de 17 martie a.c. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat.

 

CITEȘTE ȘI;

100 de tramvaie noi vor circula în Capitală de abia din august 2022

Premierul Cîţu: Toate proiectele de infrastructură vor fi făcute în termenul asumat de la început

PFG România a lansat pachetul e2Go destinat mobilității electrice

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bulgaria
Siguranţă rutieră

Timpi măriți de așteptare la punctele de trecere a frontierelor cu Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau...

Infotrafic
Siguranţă rutieră

INFOTRAFIC: 17 tronsoane de drumuri naţionale sunt închise circulației rutiere

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, luni, la...

decese rutiere
Siguranţă rutieră

Harta regiunilor UE cu cele mai multe decese rutiere

Eurostat a dat recent publicității o hartă a regiunilor din UE unde...