Advertisement
Truck&Bus
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Operațiunea Truck&Bus în Capitală. Peste 40 de sancțiuni aplicate doar într-o singură zi

Operațiunea Truck&Bus în Capitală. Peste 40 de sancțiuni aplicate doar într-o singură zi

În perioada 10-17 mai 2021, în România sunt organizate o serie de activități de control în trafic, sub egida Organizațiilor Polițiilor Rutiere din Europa (ROAD POL). În acest context, Brigada Rutieră din Capitală a derulat, în data de 10 mai, acțiunea Truck&Bus, în cadrul căreia polițiștii, în colaborare cu inspectori din cadrul ISCTR, au verificat autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1locuri și cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Controalele Poliției Rutiere au ca obiectiv verificarea respectării perioadelor de conducere, a pauzelor şi perioadelor de odihnă, de către conducătorii autovehiculelor şi existenţa atestării metrologice a aparaturii tahograf; legalitatea tipului de transport, sub aspectul autorizării, efectuat prin curse regulate şi ocazionale; deţinerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane/marfă de către operatorul de transport şi de conducătorul auto; verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente; respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare; verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz.

Totodată, se acordă o atenţie sporită asupra elementelor privind siguranţa circulaţiei: starea psiho – fizică a conducătorilor auto, verificarea alcoolscop a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport, respectarea limitelor legale de viteză pe categorii de drumuri, valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.

Pe de altă parte, polițiștii rutieri verifică și modul în care conducătorii autovehiculelor care efectuează transport de persoane, respectiv pasagerii acestora, respectă prevederile Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Potrivit Brigăzii Rutiere din Capitală, în cadrul acțiunii Truck&Bus, desfășurate în data de 10 mai, au fost aplicate 42 sancțiuni contravenționale (10 sancțiuni în transportul de persoane; 25 în transportul marfă, iar 7 sancțiuni pentru alte categorii de autovehicule), în valoare de peste 17.800 lei.

De asemenea, au fost reținute 13 certificate de înmatriculare (3 în transportul de persoane și 10 în transportul marfă), pentru deficiențe tehnice sau dotări suplimentare, 3 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare și 3 permise de conducere în vederea suspendarii dreptului de a conduce pentru 90 zile, pentru conducerea sub influența băuturilor bauturilor alcoolice; În plus, într-o altă situație s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pentru lipsa autorizației de transport sau copiei conforme valabile.

De exemplu, în data de 10 mai, pe Șos. Chitila, au fost depistați doi bărbati în vârsta de 41 de ani, și, respectiv, 35 de ani, care efectuau transport rutier de persoane contra cost și transport rutier de marfă, aflași sub influența băuturilor alcoolice. Cei doi șoferi au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiind dispusă și măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Tot pe Șos. Chitila, în cadul acțiunii Truck&Bus, a fost depistat și un bărbat în vârsta de 71 de ani, care efectua transport rutier de marfă în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, vehiculul avea parbrizul fisurat și dispersoarele din spate stânga și dreapta fisurate, ușa stânga față corodată, lipsă oblon spate și bara de protecție spate deteriorată. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.595 lei, asupra ei fiind dispusă și măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile precum și reținere certificatului de înmatriculare.

 

CITEȘTE ȘI:

Temerile legate de explozia serviciilor digitale la domiciliu. Studiu EY

Flota Loteriei crește cu 49 de autoturisme. Cine le livrează

Autostrada Lugoj – Deva. 9 oferte pentru secțiunile cu ecoductele destinate protecției urșilor

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bulgaria
Siguranţă rutieră

Timpi măriți de așteptare la punctele de trecere a frontierelor cu Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau...

Infotrafic
Siguranţă rutieră

INFOTRAFIC: 17 tronsoane de drumuri naţionale sunt închise circulației rutiere

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, luni, la...

decese rutiere
Siguranţă rutieră

Harta regiunilor UE cu cele mai multe decese rutiere

Eurostat a dat recent publicității o hartă a regiunilor din UE unde...