Advertisement

continental
Home Piaţa auto Industrie auto Uniţi împotriva coronavirusului: angajaţii Continental se implică la nivel mondial

Uniţi împotriva coronavirusului: angajaţii Continental se implică la nivel mondial

Angajaţii Continental din întreaga lume colaborează pentru a reduce răspândirea şi consecinţele pandemiei coronavirusului, oferind ajutor specific prin diferite iniţiative, inclusiv producţia de echipament de protecţie.

În perioade de distanţare socială, ei propun propriile idei, lucrează împreună la concepte inovatoare şi contribuie la protecţia sănătăţii şi a binelui comun.

„Suntem mândri de unitatea de la Continental şi de iniţiativele şi creativitatea angajaţilor noştri în timpul acestei crize. Una dintre cele patru valori ale companiei noastre iese clar în evidenţă: solidaritatea. Cu solidaritate, compasiune, empatie şi responsabilitate depăşim provocările împreună. Valorile noastre aduc astfel încă o dată valoare adăugată comunităţii. Prin menţinerea contactelor sociale într-un cadrul clar, în măsura posibilităţilor actuale şi cu respectarea măsurilor de siguranţă, putem să creştem şi să ne apropiem şi mai mult ca comunitate globală în timpul acestei crize“, a explicat dr. Ariane Reinhart, membru al Consiliului Executiv Continental şi directorul de resurse umane al companiei..

Implicarea companiei şi a angajaţilor în România

Angajaţii din toate ţările fac schimb de idei prin intermediul diferitelor reţele ale companiei, cum ar fi grupuri de proiecte şi platforme de colaborare internă şi încep programe care să ajute cât mai multe persoane din întreaga lume.

Continental România, alături de angajaţii din toate locaţiile sale din ţară, s-a implicat în lupta împotriva răspândirii coronavirusului.

Printre iniţiativele desfăşurate în baza donaţiilor făcute de Continental România şi Vitesco România, de peste 60.000 de euro, se numără achiziţionarea a două noi ventilatoare neinvazive, patru containere de triaj epidemiologic, cinci infuzomate, 10.000 de măşti pentru medicii de familie, teste COVID-19, consumabile pentru spitale şi materiale pentru producţia de viziere.

Compania a împrumutat unei unităţi spitaliceşti şi un AGV echipat cu filtre UV pentru dezinfectarea de coridoare. Pe lângă toate acestea, mulţi angajaţi au făcut şi donaţii direct către organizaţii neguvernamentale care au iniţiat proiecte pentru lupta împotriva COVID-19.

De asemena, trei ventilatoare neinvazive care au fost scoase din uz au fost reparate datorită contribuţiei companiei la o iniţiativă a ACAROM. Compania sprijină constant sistemul educaţional, astfel că, şi în această situaţie deosebită, Continental este alături de elevii şi cadrele didactice care întâmpină dificultăţi în participarea la învăţământul online impus de pandemie, prin donarea de laptopuri în acest folos.

Sănătatea şi siguranţa angajaţilor a devenit prioritatea Continental, motiv pentru care în toate locaţiile s-au luat numeroase măsuri de prevenţie aliniate direcţiilor impuse de către autorităţi. Pe lângă cele cunoscute tuturor, într-una dintre acestea a fost realizat şi un sistem automat prin care este măsurată temperatura şi verificată purtarea măştii.

Solidaritatea este una dintre valorile companiei, iar unii dintre angajaţii companiei lucrează în timpul liber pentru a face o diferenţă semnificativă. Ei participă ca şi voluntari şi susţin iniţiativele pentru producţia de echipamente medicale alternative, precum vizierele, atât de necesare în lupta contra acestei epidemii.

continental

Utilizarea know-how-ului Continental în perioade de criză

Experţii Continental colaborează dincolo de graniţele naţionale şi departamentele organizaţiei pentru a exploata cunoştinţele şi echipamentele existente ca să dea o mână de ajutor în luptă împotriva coronavirusului. Fabrica Continental din Winchester, Virginia, S.U.A., produce de obicei diverse filme pentru echipamentele interioare şi exterioare ale autoturismelor şi vehiculelor comerciale. Producţia aici a fost transformată în scurt timp şi această expertiză a fost utilizată pentru a produce peste 6.000 de viziere pe zi, care sunt livrate la spitale locale, unităţi medicale, secţii de poliţie şi secţii de pompieri.

Accentul este pus pe utilizarea soluţiilor software Continental pentru îmbunătăţirea predicţiilor privind procesele pandemice, utilizarea suprafeţelor speciale pentru o mai bună protecţie împotriva infecţiilor, precum şi dezvoltarea şi fabricarea componentelor electronice pentru dispozitivele medicale.

Sesiuni de training în „sala de clasă virtuală”

Pentru a oferi angajaţilor oportunităţi de calificare certificate, chiar şi în timpul pandemiei, Continental a adaptat rapid ofertele Institutului Continental pentru Tehnologie şi Transformare (Continental Institute for Technology and Transformation – CITT), în conformitate cu cerinţele crizei. Fondat anul trecut ca institut pentru activităţi de formare continuă bazate pe instruire faţă în faţă, toate cursurile existente au fost mutate în sala de clasă virtuală şi certificate ca format online în martie 2020. Sub denumirea CITT Mobile Learning, cursurile de formare au început deja şi pot fi urmate de acasă.

Peste 50 de participanţi şi-au încheiat cu succes examenele teoretice de acasă. Alţi 200 de angajaţi îşi continuă în prezent ucenicia ca mecanici de proces sau ingineri de mecatronică. „Acest succes arată că, alături de profesori şi studenţi dedicaţi, predarea conţinutului este posibilă şi online. Vom extinde programul la aproximativ 500 de locuri în următoarele luni, a spus Ariane Reinhart.

 

CITEŞTE ŞI:

Începe modernizarea DN 29D, şoseaua care conectează Botoşani de Vama Stânca

Viitoarea Dacia Dokker spionată în teste. Video

2020 ar putea deveni anul Autostrăzii Sibiu – Piteşti, spune Ministrul Transporturilor

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Continental
Industrie auto

Continental investește în testarea compatibilității electromagnetice a produselor din interiorul vehiculelor

Continental, companie tehnologică, investește, în România, în testarea compatibilității electromagnetice a produselor...

BYD
Industrie auto

BYD va produce anual 150.000 de vehicule electrice în Turcia

Producătorul chinez BYD a anunțat oficial construirea unei noi fabrici de vehicule...

byd
Industrie auto

BYD va construi în Turcia o fabrică pentru vehicule electrice de 1 miliard de dolari

BYD se pregătește să încheie un acord cu Turcia pentru construirea unei...

Continental
Industrie auto

Continental împlinește anul acesta 20 de ani de activitate în Sibiu

Continental sărbătorește anul acesta cea de-a 20-a aniversare la Sibiu. De la...