2020 ar putea deveni anul Autostrăzii Sibiu – Piteşti, spune Ministrul Transporturilor

Autorităţile par extrem de optimiste când vorbesc despre viitoarea şosea de mare viteză dintre Sibiu şi Piteşti. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, declară chiar că 2020 va fi unul al ''autostrăzii Sibiu - Piteşti''.
piteşti-braşov

Acesta a precizat că la tronsonul 1 au început lucrările, secţiunile 2 şi 3 ar putea fi scoase la licitaţie în lunile următoareau, până la finalul anului, la tronsonul 4 câştigătorul licitaţiei ar putea fi anunţat în maxim 20 de zile, iar la secţiunea 5 a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie.

Totodată, şeful de la Transporturi a arătat că există şi resursele financiare necesare pentru lucrări, precizând că, în bugetul pe acest an, Guvernul a alocat o sumă de 6,4 miliarde de lei pentru toţi cei 164 de kilometri de autostradă sau drumuri expres, aflaţi în execuţie.

„Şi din punct de vedere al finanţării, lucrurile stau foarte bine. Avem 6,4 miliarde de lei alocaţi prin bugetul de stat pe anul 2020, titlul 58 – Fonduri europene. Aşadar, nu avem nicio problemă să finanţăm toate loturile de autostradă aflate în execuţie în acest moment, vorbesc de 164 de kilometri de autostradă şi drumuri expres”, a menţionat Lucian Bode.

Citeşte şi:

Astaldi va construi secţiunea 5 de pe Autostrada Sibiu – Piteşti

Ministrul Transporturilor a mai arătat că au fost trimise clarificările necesare către Comisia Europeană în ceea ce priveşte aspectele de mediu.

„Avem toate clarificările transmise către Comisia Europeană, suntem pe ultimii metri în a primi răspunsul pentru acea problemă, în ghilimele, ridicată de către unii care nu aveau treabă şi spuneau că Autostrada Sibiu – Piteşti este compromisă din cauza gândacului. A fost o falsă problemă şi iată că în foarte puţin timp o să avem şi aprobarea Comisiei Europene pentru finanţarea tronsoanelor 1,4 şi 5”, a afirmat oficialul guvernamental.

Lucian Bode a mai arătat se poartă discuţii cu o instituţie financiară care şi-a exprimat deschiderea pentru acordarea unui împrumut-punte pentru a finanţa tronsoanele 1,4 şi 5 din autostrada Sibiu – Piteşti.

„Suntem în discuţii foarte avansate cu o instituţie financiară care şi-a exprimat deschiderea pentru a ne acorda un împrumut-punte pentru a finanţa, din acel împrumut, aceste tronsoane de autostradă 1,4 şi 5 din Sibiu-Piteşti, pentru a lua presiunea de pe bugetul de stat. Ne bucurăm să avem acest element important, cel al finanţării, asigurat”, a punctat Lucian Bode.

Premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au vizitat, vineri dimineaţa, şantierul Autostrăzii Sibiu – Piteşti, tronsonul I, pe distanţa Sibiu – Boiţa (judeţul Sibiu).

 

Adaugati comentariu