Un pas înainte spre Centura Galaţi

Varianta de Ocolire a municipiului Galaţi va fi modernizată printr-un proiect european în valoare de aproximativ 135 milioane lei. Investiţia este importantă nu numai pentru infrastructura locală, ci şi pentru traseul viitorului Drum Expres Buzău-Galaţi.
Centură Bucureşti Nord

Consiliul Judeţean Galaţi a finalizat procedurile de achiziţie publică pentru extinderea şi modernizarea Drumului de Centură al municipiului Galaţi, licitaţia fiind adjudecată de o asociere de cinci firme, patru din România şi una din Bulgaria

Proiectul prevede extinderea la patru benzi, reabilitarea şi modernizarea întregii variante ocolitoare a municipiului Galaţi, construirea unui pod hobanat, reabilitarea trotuarelor, realizarea rampelor de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, amenajarea a peste 6,5 km de piste pentru biciclişti, repararea şi reabilitarea podeţelor, amenajarea de spaţii verzi şi lucrări pentru siguranţa circulaţiei.

Termenul de implementare este de 25 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Bugetul total al proiectului este de 135.196.480 lei, suma care include contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor, toate cheltuielile cu documentaţiile tehnice, precum şi plata tuturor cotelor şi taxelor legale. Asistenţa financiară nerambursabilă este în valoare de 132.492.550 lei, iar cofinanţarea CJ Galaţi este de 2.703.929 lei. Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, apelul SUERD.

Pentru derularea tuturor lucrărilor, se vor efectua şi 56 de exproprieri de case şi afaceri, printre care şi trei benzinării. În total, este vorba despre 11.000 mp de teren şi 6.000 mp de construcţii, existând un buget iniţial de 7 milioane lei, alocat pentru despăgubirea celor ce urmează să fie expropriaţi.

Conform proiectului european, despăgubirile sunt asigurate de UE (cheltuieli nerambursabile), în valoare maximă de 3 milioane de euro (10% din valoarea proiectului), însă dacă valoarea despăgubirilor va fi mai mare diferenţa de bani va fi asigurată de la bugetul CJ Galaţi.

 

 

CITEŞTE ŞI:

Deschide portiera către o nouă aventură urbană, la volanul noului Volvo V40

Monitorul preţurilor la carburanţi a devenit funcţional

Lucrări pe Podul Grant. Se închide circulaţia pe sensul Turda – Crângaşi

 

Adaugati comentariu