Un nou serviciu de la RAR. Șoferii pot primi acasă Cartea de Identitate a Vehiculului

Începând de astăzi, 18 iulie, persoanele care solicită Cartea de Identitate a Vehiculului pot opta pentru expedierea acesteia la o anumită adresă specificată, prin intermediul noului serviciu de curierat rapid, "CIV prin curier", lansat de Registrul Auto Român (RAR).



Cartea de Identitate a Vehiculului

„Mai exact, când veniţi cu autovehiculul la RAR, după identificare şi verificare, puteţi pleca fără să mai aşteptaţi eliberarea actului (CIV). Îl veţi primi prin curier, dacă solicitaţi acest lucru, în maximum 3 zile lucrătoare, termen care poate fi prelungit doar în situaţia excepţională în care emiterea CIV este condiţionată de răspunsul altor entităţi externe. RAR nu taxează acest serviciu. Veţi plăti doar taxa de curierat la primirea documentelor”, a explicat Alina Niţă, director general RAR.

Clienţii vor putea menţiona pe cererea de activitate pe care o completează la sediul RAR faptul că doresc primirea CIV prin curier şi vor scana cu telefonul mobil un cod QR care permite accesarea directă a linkului pentru înregistrarea solicitării. Aceste facilităţi vor fi disponibile la intrarea în fiecare reprezentanţă RAR din ţară.

Pe de altă parte, opţiunea de ridicare personală a Cărţii de Identitate a Vehiculului, direct de la ghişeul reprezentanţei teritoriale unde a fost efectuată activitatea, rămâne în vigoare.

Reprezentanţii RAR precizează că noul serviciu privind Cartea de Identitate a Vehiculului a fost conceput în special în beneficiul clienţilor care nu au domiciliul în oraşele reşedinţă de judeţ, unde sunt situate de regulă reprezentanţele RAR, şi care astfel au de parcurs distanţe mai mari pentru revenire. De asemenea, prin acest demers se descongestionează zona de aşteptare pentru clienţi.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Ce reguli rutiere încalcă, în principal, conducătorii de trotinete, bicicliştii sau motocicliştii?

Afacerile din comerţul auto-moto au crescut cu 5,3% în primele 5 luni

 

 

Adaugati comentariu