euro 7
Home Administrare flote Carburanţi Infringement împotriva Ungariei care vinde mai scump carburanții pentru mașinile străine

Infringement împotriva Ungariei care vinde mai scump carburanții pentru mașinile străine

Comisia Europeană a decis să deschidă o procedură de constatare a neîndeplinirii obligațiilor (infringement) împotriva Ungariei, care a introdus măsuri ce contravin dispozițiilor referitoare la piața internă.

Ungaria impune prețuri diferite la combustibil pentru vehiculele cu numere de înmatriculare străine și vehiculele cu numere maghiare. Vehiculele cu numere de înmatriculare maghiare, inclusiv tractoarele și utilajele agricole cu acte maghiare, au dreptul la prețuri oficiale la combustibil mai mici cu 60 – 70 %. În schimb, toate celelalte vehicule cu număr de înmatriculare străin nu pot beneficia de aceste prețuri reduse.

Drept urmare, Comisia solicită autorităților maghiare să respecte dispozițiile dreptului UE referitoare la libera circulație a bunurilor și serviciilor, inclusiv a serviciilor de transport, la libertatea de stabilire, la libera circulație a cetățenilor și lucrătorilor, principiul nediscriminării, precum și normele privind notificările prevăzute în Directiva privind transparența pieței unice.

”Este deosebit de important, în actuala situație geopolitică, să se asigure funcționarea corespunzătoare a pieței unice, deoarece aceasta reprezintă principalul instrument prin care putem contracara efectele economice perturbatoare actuale determinate de invazia Rusiei în Ucraina. Acțiunile unilaterale de la nivel național și introducerea de tratamente discriminatorii contravin principiilor liberei circulației pe piața unică și nu pot fi o soluție”, a arătat Comisia Europeană.

Ungaria dispune acum de două luni pentru a răspunde preocupărilor exprimate de Comisie. În caz contrar, Executivul comunitar poate decide să trimită Ungariei un aviz motivat.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Ce reguli rutiere încalcă, în principal, conducătorii de trotinete, bicicliştii sau motocicliştii?

Afacerile din comerţul auto-moto au crescut cu 5,3% în primele 5 luni

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

platforme digital
Juridic

UE își concentrează atenția pe munca prin platforme digitale. Sunt vizate și firmele de ridesharing

Parlamentul European și Consiliul European se pregătesc să revoluționeze condițiile de muncă...

semnalizarea rutieră
JuridicSiguranţă rutieră

Codul Rutier, completat cu noi reglementări privind semnalizarea pe șosele

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru modificarea OUG privind circulaţia pe...

Lukoil
Carburanţi

ANPC a decis închiderea, temporară, a patru benzinării din rețeaua Lukoil

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a început o amplă acţiune de control,...