Uber
Home Finanţare Car sharing Uber deschide cel mai mare centru de asistență din Europa Centrală și de Est

Uber deschide cel mai mare centru de asistență din Europa Centrală și de Est

În centrul Uber situat în zona Pipera, lucrează o echipă de 11 experți, care poate asigura asistență pentru 2.500 de șoferi și curieri săptămânal. Investiția totală se ridică la aproximativ 250.000 dolari.Spațiul inaugurat azi, 6 august, se întinde pe o suprafață de 320 mp și a fost gândit să se alinieze standardelor internaționale de asistență Uber.

Deși era plănuit de multă vreme, evenimentele s-au legat de minune pentru Uber: în contextul noii legi care reglementează serviciile de ridesharing, noul centru îi va ajuta pe șoferi să treacă mai ușor prin pașii necesari acreditării. Și asta, pentru că aici vor lucra reprezentanți ai școlilor acreditate, care îi vor îndruma pe șoferi în legătură cu etapele și documentele necesare pentru a deveni șoferi Uber. Tot aici, șoferii vor putea accesa materiale care să-i ajute să obțină atestate și pot fi consiliați în demersul de a primi autorizații pentru mașină, pentru companie sau ca șoferi independenți.

„Deschiderea acestui centru coincide cu începutul unui nou capitol pentru Uber în România și pentru întregul sector al transportului urban. După ce peste 400.000 de oameni au semnat o petiție în care cereau autorităților să reglementeze serviciile de ridesharing, România a făcut un pas înainte către modernizarea transportului urban și s-a alăturat altor țări europene care au implementat astfel de reforme. Angajamentul nostru este să respectăm noile reglementări și să-i sprijinim pe șoferii parteneri să devină autorizați în cadrul noii legi. Noul centru va fi un accelerator de conformitate, ajutându-i pe șoferi să se licențieze sub noua reglementare cât mai repede și mai ușor.”, a declarat Nicoleta Schroeder, Manager General Uber România.

Uber a intrat în legalitate: citește aici ce obligații au șoferii

Noul sediu se integrează perfect în cele trei direcții de dezvoltare Uber: să aibă un centru modern, să se bazeze pe o echipă de experți bine pregătiți, care să beneficieze de training continuu și să ofere asistență premium, personalizată pentru partenerii cei mai importanți, cu flote.

uber

La inaugurarea centrului a fost prezent și șoferul Uber cu cele mai multe curse din România. Acesta se numește Mihai Duică și, în mai bine de 4 ani, a onorat peste 24.000 de comenzi, obținând un rating fabulos, de 4,99 din 5.

Planuri de viitor

Uber dezvoltă actualmente o rețea multimodală, care promite ca, pe termen mediu, să descongestioneze traficul urban și să scadă poluarea din marile orașe din România.

„Această investiție vorbește despre angajamentul nostru față de România, unde vedem foarte mult potențial. În ultimii 4 ani, am lansat serviciul de ridesharing în cinci orașe și am adus serviciul de livrare de mâncare Uber Eats și Uber Green, cu 100% mașini electrice. Pe termen mediu și lung, ne propunem să devenim o platformă multimodală, pentru ca atunci când vei deschide aplicația, să ai acces la toate opțiunile de transport – fie Uber X, trotinete și biciclete electrice, taxi sau transport în comun. Cu această ocazie, accentuăm din nou că ne dorim să colaborăm cu autoritățile locale și centrale pentru a reduce traficul și poluarea. Avem datele și tehnologia pentru asta și suntem mai mult decât deschiși să le punem în folosul binelui public.”, a declarat Ash Kebriti, Manager General Uber Europa Centrală și de Est.

Uber este în tratative cu câteva mari companii (printre care Enel și Renovatio) pentru a-și deschide propriile stații de încărcare cu electricitate a mașinilor ”verzi” din flotă: Uber Green a ajuns să aibă 69 de autoturisme, de la 20 în momentul lansării. În plus, unul dintre obiectivele Uber este să amelioreze aplicația, atât privitor la siguranța în utilizare, cât și ca promptitudine: mașinile trebuie să ajungă în 3 minute la clienți.

Piața din România are peste un milion de utilizatori activi, fiind a doua din zonă, după Polonia (care, însă, are o populație mai mare).

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

car sharing
Car sharingRent a car

Vrei să faci car sharing? Află cum trebuie să te pregătești pentru a câștiga bani

Serviciile de car sharing și-au făcut loc și pe piața din România,...

Car sharingMonitorizare și aplicații

BlaBlaCar, planuri de expansiune masivă

BlaBlaCar, serviciul de carpooling inițiat de un start-up francez, a obţinut 115...

Car sharingMonitorizare și aplicații

MINI Sharing a fost lansată și în Germania și Olanda

MINI Sharing îți permite să ”împarţi” propriul automobil cu prietenii şi familia....

zity
Car sharing

Preluarea Zity Hub de către Renault şi Ferrovial, aprobată de CE

Comisia Europeană (CE) a aprobat, în temeiul Regulamentului european privind concentrările, achiziţia...