Trei societăţi de asigurare, sancţionate de ASF

Trei societăţi de asigurare, Gothaer Asigurări Reasigurări, Grawe România Asigurare şi Uniqa Asigurări de Viaţă, au fost sancţionate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în urma efectuării controalelor periodice.
timbru judiciar

Potrivit ASF, măsurile adoptate împotriva celor trei asigurători au fost următoarele:

sancţionarea cu avertisment scris a societăţii Gothaer Asigurări Reasigurări, în principal pentru anumite deficienţe ce ţin de modalitatea de reflectare în procedurile interne a anumitor activităţi desfăşurate la nivelul societăţii. De asemenea, societatea a fost sancţionată şi pentru disfuncţionalităţi în elaborarea/prezentarea unor documente pe care aceasta are obligaţia să le întocmească, potrivit legislaţiei în vigoare. Societatea are obligaţia de a întocmi şi de a transmite ASF un plan de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate;

sancţionarea cu avertisment scris a Societăţii Grawe România Asigurare pentru calculul eronat al obligaţiilor legale privind contribuţia la Fondul de Garantare a Asiguraţilor, privind taxa RCA şi taxa de funcţionare;

sancţionarea Societăţii Uniqa Asigurări de Viaţă cu amendă în cuantum de 40.000 lei, în principal pentru deficienţe ce ţin de funcţionalitatea mecanismelor de control intern instituite la nivelul societăţii. Astfel, a fost constatat faptul că pentru anumite produse de asigurare nu au fost furnizate deţinătorilor de poliţe toate informaţiile privind condiţiile contractului de asigurare sau au fost furnizate într-o manieră neconformă, iar în unele cazuri modalitatea de calcul a primelor de asigurare nu a fost realizată pe baze actuariale general acceptate. Societatea are obligaţia să transmită ASF un plan de măsuri în vederea remedierii aspectelor constatate şi implementării unor mecanisme de control intern care să asigure un cadru general de control intern adecvat.

Potrivit ASF, cele trei societăţi de asigurare au dreptul de a contesta sancţiunea în termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei Consiliului ASF.

 

CITEŞTE ŞI:

CN Aeroporturi Bucureşti îşi înnoieşte flota, prin Rabla, cu 36 de autoturisme

Mașini electrice necunoscute: Uniti One – născut în Suedia, fabricat în Marea Britanie

Sancţiuni mai aspre pentru accidentele rutiere mortale. Proiect

 

 

Adaugati comentariu