Mașini electrice necunoscute: Uniti One – născut în Suedia, fabricat în Marea Britanie

Mașinile electrice devin încet dar sigur noua normă în industria auto. Majoritatea constructorilor importanți au intrat în horă, dar pe piață există și mărci care sunt încă necunoscute.
Uniti One floteauto.ro

Începem astăzi un serial despre mărcile auto mai puțin cunoscute care produc modele electrice. Prima companie pe lista noastră este Uniti.

Un Smart suedez

Uniti produce modelul One, un automobil electric de dimensiuni mici. Uniti One are trei locuri, are un design minimalist gândit în Suedia și este fabricată la o uzină din Marea Britanie.

Uniti este o marcă din Suedia înființată în 2017 de către Lewis Horne, un om de afaceri născut în Australia. Pornită în urma unei campanii de crowdfunding, Uniti a anunțat astăzi, la doi ani de la lansare că deschide lista de comenzi pentru modelul One.

Uniti One este un automobil electric de dimensiuni mici, cu trei locuri, din care locul șoferului este amplasat central.

Dimensiuni de buzunar

Modelul suedez a fost gândit pentru uz preponderent urban având o lungime de 3.222 mm și o lățime de 1.709 mm. Vor fi disponibile două variante de baterie, ce vor oferi o autonomie maximă de 300 km, iar încărcarea de la 20 la 80% va dura 17 minute folosind o stație de încărcare DC de 50kWh.

Versiunea de bază folosește o baterie de 12 kWh, iar opțional se poate alege o baterie de 24 kWh. Motorul electric folosit propulsează puntea spate și furnizează 68 CP. Greutatea totală este de 600 kg. 

Accelerația de la 0 la 50 km/oră se face în 4.1 secunde, iar de la 0 la 100 km/oră are nevoie de 9.9 secunde. Viteza maximă ce poate fi atinsă este de 120 km/oră.

Designul minimalist al modelului Uniti One este în ton cu originile suedeze, producătorul dorindu-și un vehicul fără comenzi complicate, cu un interior simplu și ordonat. Cel de la volan este flancat de două ecrane tactile ce folosesc Android Automotive de la Google prin intermediul cărora sunt controlate majoritatea sistemelor mașinii. 

Pentru selectarea sensul de mers, cel de la volan folosește butoanele Drive, Neutral și Reverse amplasate pe planșa de bord. Uniti One nu folosește o cheie de contact, încuierea și descuierea portierelor făcându-se cu ajutorul unei aplicații pentru telefonului mobil. 

Un sunroof electrocromatic este oferit ca echipare standard, acesta putând fi setat de la transparent la total opac. Atunci când mașina este parcată, sunroof-ul se opacizează automat pentru a păstra interiorul răcoros. 

Uniti One are un portbagaj de 155 litri, care poate fi extins la 760 litri, dacă sunt rabatate cele două scaune din spate. Producția modelului Uniti One se face în Norfolk, Marea Britanie. Prețul de pornire pentru modelul Uniti One este de 17.760 euro pe piața din Marea Britanie, după aplicarea ajutorului de la stat. Potențialii clienți își pot configura mașina pe www.uniti.earth.

Adaugati comentariu