Trafic rutier restricţionat timp de o săptămână ca urmare a unor exerciţii militare NATO

Restricţii de trafic rutier au fost introduse pe DJ 222, între localităţile Enisala şi Sălcioara din judeţul Tulcea, timp de o săptămână, începând de luni, ca urmare a exerciţiilor militare cu parteneri NATO care se desfăşoară în Poligonul din apropierea oraşului Babadag.
ovidiu

Exerciţiile comune cu militarii parteneri NATO şi mijloace tehnice specifice se vor desfăşura în perioada 27 aprilie-1 mai, între orele 6.00 şi 24.00.

Ca rută alternativă, ţinând cont de restricţiile de trafic rutier, Consiliului Judeţean Tulcea recomandă traseul Babadag – DN22 – Ceamurlia de Jos – Jurilovca – DJ 222 – Sălcioara.

În luna aprilie, Poligonul din Babadag a găzduit activităţi de instruire în comun a militarilor români din Forţele Terestre Române şi a militarilor americani dislocaţi în Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” din Constanţa.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, împreună cu Batalionul 4-3 AHB, structură de elicoptere a forţelor terestre americane, în perioada 27 aprilie – 1 mai, va avea loc un exerciţiu de recuperare a unei aeronave.

Conform art. 7, Anexa nr. 1 din Decretul nr.195/16 martie 2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României al Preşedintelui României, publicat în Monitorul Oficial nr.212 din 16 martie 2020, „pentru ca efectivele instituţiilor din cadrul Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională să fie mereu la dispoziţie în scopul intervenţiei în cazuri reale generate de pandemia de COVID-19, pe perioada stării de urgenţă, se suspendă exerciţiile, simulările, aplicaţiile şi orice alte activităţi care pot interfera cu măsurile luate de autorităţile competente destinate prevenirii şi combaterii răspândirii infecţiilor cu COVID19, cu excepţia celor cu caracter militar desfăşurate în poligoanele de instrucţie”.

 

CITEŞTE ŞI:

Video: McLaren înoată până la mal

Programul IMM Invest va fi reluat marţi dimineaţa, de la ora 9.00

Adio, Renault Megane?

Adaugati comentariu