Programul IMM Invest va fi reluat marţi dimineaţa, de la ora 9.00

Programul IMM Invest va fi reluat marţi dimineaţa, începând cu ora 9.00, potrivit unui mesaj postat de ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, pe Facebook.
IMM Leasing 2021

Ministrul Finanţelor a reiterat că programul nu funcţionează după principul „primul venit, primul servit”.

„Site-ul IMM Invest a fost refăcut. (…) Marţi, 28 aprilie, ora 9:00, IMM Invest este live şi toţi cei care doresc să beneficieze de linii de credit pentru investiţii/capital de lucru garantate de stat cu până la 90% şi cu dobândă subvenţionată 100% pot să se înscrie în program. Acest program nu funcţionează după principul „primul venit, primul servit”, a menţionat Florin Cîţu.

Citeşte şi:

Care sunt dobânzile la creditele pentru IMM după ce expiră ajutorul de stat

La finalul săptămânii trecute, ministrul Finanţelor a anunţat că programul va suferi mici modificări.

„Am modificat puţin normele, pentru că am mai primit de la Comisia Europeană încă o relaxare: clienţii pot să cumuleze creditul pentru investiţii cu linia de credit pentru capital de lucru şi pot avea acces la mai mulţi bani, să le cumuleze pe cele două. IMM Invest este un program făcut pentru minimum 40.000 de IMM-uri. În România, astăzi, sunt bancabile aproximativ 15.000 de IMM-uri. Deci, ne-am luat o marjă faţă de numărul de IMM-uri bancabile mare. În aşa fel arătăm clar că acele IMM-uri care nu ar fi putut să ia credite astăzi vor putea să acceseze aceşti bani”, a precizat Florin Cîţu.

Aplicaţia programului a fost lansată iniţial pe data de 17 aprilie, dar aceasta s-a blocat exact la momentul deschiderii, după ce au fost primite 397.000 de accesări pe minut provenite de la 132.000 de conexiuni.

Programul va permite IMM-urilor afectate semnificativ de criză să îşi asigure lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea unor finanţări garantate.

Citeşte şi:

Cum se pot obţine creditele prin programul IMM Invest. INFOGRAFIC

 

 

Adaugati comentariu