Toyota rămâne, pentru al doilea an consecutiv, cel mai mare producător auto

Constructorul auto japonez Toyota a anunţat că vânzările sale de vehicule au crescut în 2021 cu 10,1%, la 10,5 milioane de unități, fiind astfel pentru al doilea an consecutiv cel mai mare producător auto mondial.
Toyota

Toyota şi societăţile afiliate Daihatsu Motors şi Hino Motors au vândut 10,5 milioane de vehicule în 2021, faţă de cele 8,9 milioane de unităţi livrate de rivalul său, Volkswagen AG, potrivit Reuters. Grupul german a înregistrat anul trecut o scădere a vânzărilor de 5%, acestea fiind cele mai slabe rezultate privind vânzările din ultimii 10 ani.

Companiile auto din întreaga lume au fost forţaţi să-şi reducă producţia din cauza deficitului global de semiconductori, ceea ce a sporit concurenţa pentru componentele cheie în rândul producătorilor de dispozitive electronice de consum.

Totuşi, Toyota a depăşit problemele mai bine decât rivalele sale, deoarece Japonia şi alte părţi din Asia au fost mai puţin afectate decât Europa. De asemenea, compania niponă a avut vânzările solide pe cele mai mari pieţe auto din lume, China şi statele Unite.

Toyota a avertizat că în anul fiscal care se va încheia în 31 decembrie 2022 este posibil să nu-şi poată îndeplini ţinta de producţie de nouă milioane de vehicule, din cauza efectelor pandemiei asupra lanţurilor de aprovizionare.

COnstructorul auto japonez și-a prezentat, la finalul anului trecut, planurile de a investi aproximativ 70 de miliarde de dolari în vehicule electrificate, precum hibride, hibride plug-in și vehicule complet electrice.

O parte din investiție, în cuantum de 35 de miliarde de dolari, va fi destinată unei game complete de 30 de modele de vehicule electrice alimentate cu baterii pentru mărcile Toyota și Lexus până în 2030. Constructorul auto japonez intenționează ca vehiculele electrice să reprezinte 100% din vânzările Lexus în Europa, America de Nord și China până în 2030 și în întreaga lume până în 2035.

Toyota se așteaptă ca vânzările globale de vehicule electrice să ajungă la 3,5 milioane de vehicule anual până în 2030.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Curtea de Conturi își cumpără autoturism de 90.000 euro. Pentru delegații oficiale

Roadhill Automotive va prelua unele activități ale Colina Motors

 

Adaugati comentariu