România vrea un nou pod peste Dunăre la Giurgiu-Ruse

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis miniștrilor Dezvoltării și Transporturilor din Bulgaria intenția României de a se construi un nou pod peste Dunăre la Giurgiu - Ruse, dar și dorința ca partea românească a Dunării să fie navigabilă, conform Memorandumului bilateral dintre cele două state semnat în martie 2019.
pod peste Dunăre

”Am transmis clar intențiile și obiectivele României atât vicepremierului și ministrului bulgar pentru Dezvoltare Regională, Grozdan Karadjov, cât și ministrului Transporturilor și Comunicațiilor, Nikolay Sabev: este important ca partea românească a Dunării să fie navigabilă, așa cum prevede proiectul FastDanube. Autoritățile bulgare au reafirmat că doresc construirea unor poduri noi peste Dunăre, motiv pentru care am propus ca proiectul unui nou pod la Giurgiu-Ruse să fie cel asupra căruia să ne concentrăm într-o prima fază”, a precizat Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, a fost oferit sprijinul experților români pentru a ajuta partea bulgară să finalizeze Studiul de Fezabilitate necesar punerii în practică a proiectului Fast Danube.

”Pentru a accelera implementarea proiectelor, am convenit reluarea întâlnirilor, la nivel tehnic, a grupurilor de lucru, care vor fi coroborate cu întrevederi trimestriale la nivelul miniștrilor. Următoarea întâlnire ar urma să aibă loc la Giurgiu”, a mai arătat ministrul român al Transporturilor.

 

CITEȘTE ȘI:

Aderarea României la OCDE: suntem, oare, pregătiți? La capitolul fiscalitate – nu

Recomandările OCDE pentru România: stimularea productivității și dezvoltarea capitalului uman

 

 

Adaugati comentariu