Advertisement
mașină electrică
Home Tot ce trebuie să știi despre leasingul pentru mașini electrice

Tot ce trebuie să știi despre leasingul pentru mașini electrice

Tot ce trebuie să știi despre leasingul pentru mașini electrice. Firma ta are nevoie de o mașină nouă? Una dintre cele mai populare soluții de finanțare este leasingul auto pentru vehicule electrice. Printr-un astfel de contract, ai posibilitatea de alegere a modelului și specificațiilor mașinii, iar contractul va fi semnat pe baza kilometrilor estimați pe an, a perioadei de rambursare și a structurii de plată.

Ca parte a unui contract de leasing mașini electrice, compania ta poate achiziționa o mașină printr-un împrumut care trebuie rambursat în rate. Mașinile solicitate vor rămâne proprietatea societății de leasing pe toată perioada contractului, iar compania ta va avea dreptul de a le folosi. După încheierea contractului și achitarea valorii rămase, mașina devine proprietatea firmei solicitante.

Avantajele leasingului financiarpentru mașini electrice

Un leasing pentru mașini electrice vine cu o serie de avantaje pentru compania ta:

Vei deveni proprietarul bunului

La sfârșitul perioadei contractuale, după achitarea valorii reziduale, societatea ta va deveni proprietara bunului. Acest tip de finanțare este o modalitate ideală pentru companiile care doresc să-și reînnoiască flotele și să le achite în rate pe o perioadă mai lungă de timp. Astfel, vei avea la dispoziție capital pentru alte investiții necesare afacerii tale.

Oferă flexibilitate

Un contract de leasing financiar îți oferă avantajul flexibilității în plata nivelurilor de valoare. Mai exact, valoarea reziduală și termenele de plată flexibile care pot fi adaptate specificului afacerii tale (lunar, trimestrial sau sezonier).

Aprobare rapidă

Majoritatea societăților de leasing au un sistem online prin care cererile de finanțare pot fi aprobate în 24 de ore. În comparație cu obținerea unui împrumut bancar, perioada de aprobare este semnificativ redusă.

Fără garanții speciale

Contractele de leasing financiar nu presupun garanții speciale. Vei garanta doar cu noul bun achiziționat. Acest lucru reprezintă un beneficiu real pentru firmele noi, la început de drum.

Care sunt costurile aferente pentru un leasing mașini electrice?

Costul semnificativ al unui leasing financiar este dobânda. Aceasta poate varia în funcție de avans, valoarea reziduală și perioada contractuală. Dacă preferi o dobândă mică, poți opta pentru o perioadă de finanțare mai redusă. Totodată, se va achita un comision unic de administrare la momentul semnării contractului.

Avansul și valoarea reziduală pentru mașini electrice

Pentru a obține un contract de leasing pentru mașini electrice este necesar să plătești în prealabil un procent din valoarea totală a bunului. Un avans mai mare înseamnă o rată lunară mai mică.

Valoarea reziduală este suma care trebuie achitată la sfârșitul perioadei contractuale. Efectuând această plată, vei putea deveni proprietarul mașinii. Valoarea reziduală se determină în momentul semnării contractului de leasing pentru mașini electrice și nu poate depăși 20% din valoarea activului. De asemenea, cu cât valoarea reziduală este mai mare, cu atât rata este mai mică, dar efortul financiar este mai mare la sfârșitul perioadei contractuale.

În concluzie, un leasing pentru mașini electrice reprezintă o variantă strategică de finanțare potrivită firmelor ce doresc automobile noi, prietenoase cu mediul. Forma aceasta de finanțare vine cu o serie de avantaje, precum flexibilitate, aprobare rapidă, garantarea cu bunul achiziționat.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

mașină electrică
Analize de piață

Marea Britanie: Creștere semnificativă a numărului de persoane care nu vor cumpăra niciodată o mașină electrică

Numărul de persoane care susțin că nu vor cumpăra niciodată o mașină...

IVECO eDaily
Vehicule comerciale uşoare

IVECO eDaily, performanță istorică

IVECO eDaily – în versiunea sa de furgon de 3,5 tone –...

drumul expres Oradea - Arad
Infrastructură

Drumul expres Oradea – Arad a primit Acordul de mediu, ultimul pas înainte de lansarea în licitație

La sediul Ministerului mediului, în prezența ministrului Mircea Fechet, a fost semnat Acordul...

Vitesco Technologies
Industrie auto

Vitesco Technologies a deschis în Timișoara o nouă unitate de testare dedicată mobilității electrice

Vitesco Technologies, un important dezvoltator internațional și producător de sisteme de propulsie...