managerii de flote
Home Administrare flote Perspectiva unei inflații de 18% în Marea Britanie va pune o „presiune uriașă” pe managerii de flote

Perspectiva unei inflații de 18% în Marea Britanie va pune o „presiune uriașă” pe managerii de flote

Perspectiva unei inflații de 18% la începutul anului 2023 – așa cum a fost prognozată de economiști săptămâna trecută – va pune o „presiune uriașă” pe managerii de flote, avertizează compania specializată în software pentru flote, FleetCheck.

”Deși este probabil ca majorarea inflației să fie temporară, aceasta va face totuși necesar faptul ca firmele să ia măsuri concertate pentru a limita costurile – iar operațiunile cu gestionarea vehiculelor vor fi o mare parte din acest efort. O inflație de o asemenea amploare va provoca tot felul de efecte, de la creșterea rapidă a prețurilor până la un instalarea unui sentiment general de neliniște foarte reală”, arată Peter Golding, Managing Director al FleetCheck.

Potrivit acestuia va exista o presiune uriașă asupra managerilor de flote pentru a limita costurile cât mai mult posibil. În general, cele mai multe dintre acestea vor fi mai degrabă cheltuieli variabile decât costuri fixe, cel puțin pe termen scurt-mediu.

Acest lucru ar putea duce la adoptarea a tot felul de măsuri. ”De exemplu, într-un efort de a reduce consumul de combustibil, s-ar putea să vedem revenirea a ceea ce s-a întâmplat în timpul crizei financiare din 2008, când companiile au recurs doar la călătoriile esențiale”, arată Peter Golding.

Pot exista, de asemenea, eforturi pentru a încerca limitarea cheltuielilor cu reparațiile și întreținerea. ”În mod clar, siguranța nu ar trebui să fie compromisă, dar pot exista oportunități aici, cum ar fi căutarea de noi furnizori sau achiziționarea de piese de la non-producători, acolo unde este cazul”, menționează șeful FleetCheck.

Acesta consideră că una dintre cele mai importante sarcini pentru managerii de flote, în timpul crize din 2008, a fost să fie pregătiți cu planuri pentru un control eficient al costurilor, odată ce problema a trebuit rezolvată.

„Acesta lucru aproape sigur că se va și acum și a avea o strategie de urgență pe care o poți folosi rapid și eficient ar putea face diferența pentru ceva la fel de fundamental precum supraviețuirea afacerii. Desigur, nicio prognoză economică nu este săpată în piatră, așa că să sperăm că nu vom intra într-o spirală inflaționistă în măsura în care se prevede, dar managerii de flote ar trebui să fie pregătiți pentru probabilitatea ca acest lucru să se întâmple”, a conchis Peter Golding.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Continental lansează noi senzori pentru a proteja bateria vehiculelor electrificate

Restricții ample de circulație în Capitală, pe 28 august, pentru desfășurarea unui eveniment sportiv

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Administrare flote

Texaco Lubricants sprijină piața în creștere a vehiculelor electrice cu o nouă gamă de e-fluide

Texaco Lubricants a introdus o nouă gamă de fluide pentru maşini electrice...

Flote Auto
Administrare flote

A apărut revista FLOTE AUTO, martie 2024

A apărut numărul 98 al revistei FLOTE AUTO, martie 2024, cu un...

Arval Car Sharing
Administrare flote

Mobilitate partajată: Noua aplicație Arval Car Sharing este destinată exclusiv companiilor

Grupul Arval introduce pe piața din România o aplicație mobilă de car...

Administrare floteAnvelope

Continental obține primul loc în cadrul ADAC Summer Tire Test

Anvelopele PremiumContact 7 produse de Continental au obținut primul loc în cadrul...