Advertisement
Citroen Berlingo
Home Piaţa auto Autoturisme Test Citroen Berlingo 1.5 BlueHDI

Test Citroen Berlingo 1.5 BlueHDI

Jumătate autoturism, jumătate utilitară: noul Citroen Berlingo este o creatură mitologică bivalentă, care te poate transporta în condiții excelente de confort… cu tot cu familie și cățel. În test, versiunea de top Shine, echipată cu motorul 1.5 BlueHDI de 130 CP. Foto: Bogdan Grigorescu

Ce se întâmplă când împerechezi două specii diferite? Iată un experiment de la care inginerii grupului PSA nu s-au putut abține. Dar în loc de eprubete, pipete și pahare Berzelius, au folosit creionul, guma și planșa pentru a combina jumătatea din față a platformei celor mai recente autoturisme ale grupului, EMP2, cu jumătatea din spate a platformei fostei generații Berlingo/Partner. Și uite-așa au infuzat cea de-a treia generație Berlingo cu tot ce-i mai bun din cele două lumi: manevrabilitatea, confortul și sistemele de asistență ale autoturismelor, combinate cu flexibilitatea și spațiul interior uriaș al utilitarelor. Degeaba căutați, nu mai există astfel de „centauri“ pe piață.

Citroen Berlingo

Puteți să vă dați seama imediat de fuziune, privind exteriorul. Noul Berlingo are urme de C4 Cactus și C5 Aircross în față, și nu renunță la stil nici din lateral, unde geamurile amplu stilizate nu au legătură cu conceptul de utilitară. Singurele elemente care mai amintesc de natura practică sunt silueta de cutiuță, cu plafon orizontal și hayon vertical, și ușile laterale glisante. În premieră, sunt disponibile două caroserii (M și XL), cu lungimi de 4,40 m, respectiv 4,75 m, ambele beneficiind opțional de prezența a 7 locuri. Eu am primit versiunea scurtă, în echiparea de bază, cu 5 locuri individuale.

Citroen Berlingo

Sigur că ați observat bine: exemplarul meu are și Airbumps, și inserții portocalii, și carcase negre pentru oglinzi, și jante de 17 inci, pentru că este echipat cu pachet XTR, de 715 euro fără TVA. Este, probabil, cea mai frumoasă și neconvențională utilitară mică, depășindu-i inclusiv pe frații de grup Peugeot Rifter și Opel Combo.

Pentru design interior și confort, apasă 2!

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

MG ZS
Autoturisme

MG ZS. Atac la rege

Cu ocazia primelor teste pe care importatorul mărcii britanice le-a organizat în...

Vehicule comerciale uşoare

Renault Master E-Tech are o autonomie de 460 km WLTP

Cu o autonomie care poate atinge 460 km WLTP, Renault Master E-Tech...

Autoturisme

Noul Mercedes EQE SUV: Top elemente de confort și variante de personalizare

În domeniul electrificat al inovației auto, Mercedes-Benz își consolidează prezența impresionantă cu...

Autoturisme

Nissan prezintă un concept EV pentru salvare montană

Nissan a găsit un caz de utilizare special pentru sistemul său EV...