Advertisement

Crossover mic Toyota
Home Piaţa auto Autoturisme SUV-ul bazat pe Toyota Yaris vine în câteva zile

SUV-ul bazat pe Toyota Yaris vine în câteva zile

Bine, SUV-ul bazat pe Toyota Yaris e mai degrabă un crossover, iar niponii îl vor prezenta în curând, pentru a acoperi golul din clasa mică. E plin de crossovere mici pe piață. Am făcut un efort și le-am numărat: aproximativ 30 de modele se luptă în segment, dar niciunul nu poartă emblema Toyota. Bine, dacă privim modelul C-HR, lungimea de 4,36 m îl plasează la baza segmentului compact, deci, teoretic, poate fi judecat și ca un subcompact. Însă nicidecum ca un crossover mic.

Drept urmare, japonezii vor plasa sub el un frățior bazat pe noua Toyota Yaris. Nu sunt informații despre el, dar ne așteptăm să fie construit pe aceeași platformă GA-B și să profite de pe urma avantajelor sale: design compact, centru de greutate coborât cu 15 mm față de fosta platformă de clasă mică, distribuție a maselor pe punți ameliorată și rigiditate torsională crescută de la 520 la 580 Nm/grad.

SUV-ul bazat pe Toyota Yaris 2020

La interior nu pot apărea surprize, drept urmare designerii vor alinia viitorul crossover la ”moda” lansată de C-HR și susținută de Rav-4 și Corolla, cu display central floating și blocuri de comenzi clar definite. Pregătiți-vă și pentru un display head-up generos, proiectat pe parbriz.

Citește aici testul cu Corolla Break 2.0 HSD!

Pentru Europa, din cauza legislației dure, ar putea fi oferit doar sistemul hibrid de pe noul Yaris. Acesta este bazat pe un benzinar cu 3 cilindri derivat din cel de la Corolla, cu eficiență termică de 40%, și cu o baterie mai performantă decât la actualul Yaris HSD: mai ușoară cu 27% și de capacitate mai mare. Rămâne de văzut dacă motoarele de 1.0 și 1.5 litri vor fi disponibile pe bătrânul continent, la fel cum rămâne de văzut dacă Toyota va oferi și o versiune sportivă GR.

Toyota Yaris 2020
Toyota Yaris

E greu de crezut că numele va fi B-HR, care să simbolizeze apartenența la familia HR (High Ride) și la segmentul vehiculelor mici (B), așa cum vehiculează presa vin vest, pentru că C-ul din C-HR nu provine de la segmentul compactelor, ci de la silueta de coupe (C-HR fiind abrevierea de la Coupe High Ride). Totuși, dată fiind abordarea neconformistă tipică mărcii nipone, ne putem aștepta la orice de la SUV-ul bazat pe Toyota Yaris. Aflăm totul în câteva zile.

fotografii: Toyota

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Dacia Duster 3
Autoturisme

Test Dacia Duster 3. Buna vestire

Vino de citește, căci am veste grozavă de adus! A renăscut pentru...

Autoturisme

Pășește în viitor cu Ford: inovații și viziuni pentru mobilitate durabilă

Ford se află în fruntea industriei auto cu soluții inovatoare și viziuni...

Autoturisme

Renault deschide comenzile în România pentru Symbioz

Poziționat între Captur și Austral, Symbioz asigură Renault o prezență mai puternică...

Swift
Autoturisme

Test cu Suzuki Swift. Sho-Sho-Kei-Tan-Bi

Swift este unul dintre cele mai longevive și apreciate modele ale producătorului...