Stellantis va exporta în Europa utilitarele ușoare produse la uzina din Rusia

Constructorul auto Stellantis, care produce şi vinde în Rusia brandurile Peugeot, Citroen, Opel, Jeep şi Fiat, va începe, de luna viitoare, exporturile de vehicule comerciale uşoare produse local către pieţele din Europa Occidentală, a anunţat grupul, potrivit Reuters.Stellantis

Stellantis, creat prin fuziunea dintre Fiat Chrysler și Peugeot, are doar o cotă 1% pe piața din Rusia și deţine o participaţie de 70% într-o fabrică auto din oraşul rusesc Kaluga, aflat la 200 km sud-est de Moscova. Restul pachetului de acșiuni la uzina din Kaluga este deţinut de grupul japonez Mitsubishi.

Constructorul auto a transmis că intenţionează să demareze exporturile de vehicule comerciale uşoare Peugeot Expert, Opel Vivaro şi Citroen Jumpy spre pieţele din Europa Occidentală în februarie, după ce producţia de maşini Peugeot, Citroen şi Opel la uzina din Kaluga s-a dublat în 2021.

Stellantis, care intenţionează să înceapă producerea vehiculelor comerciale uşoare Fiat Scudo în Rusia până la finalul anului, pentru a le vinde peste hotare, vrea să transforme unitatea din Kaluga într-un hub de export care va furniza motoare şi maşini Europei, Americii Latine şi Africii de Nord.

Vehiculele comerciale produse în Rusia se vor adăuga celor de la fabricile Stelllantis din Marea Britanie şi Franţa, pe fondul majorării cererii pe plan global.

Anul acesta, creşterea vânzărilor de maşini noi în Rusia ar urma să încetinească la 3,3%, de la un avans de 4,3% în 2021, din cauza deficitului global de semiconductori, a problemelor logistice şi a costurilor mai ridicate. Piaţa rusă este dominată de AvtoVaz, producătorul auto deţinut de Renault.

Constructorul auto a anunţat că vânzările sale totale în Rusia au crescut cu 65% anul trecut.

Stellantis a fost înfiinţat anul trecut în urma unei fuziuni de 52 miliarde de dolari între compania

 

CITEȘTE ȘI:

Record de achiziții și fuziuni la nivel mondial în transporturi și industria logistică

Protocol de colaborare pentru proiectarea drumurilor radiale conexe Autostrăzii de Centură București A0

 

Adaugati comentariu