Stellantis și Crédit Agricole vor să creeze un lider paneuropean în leasingul operațional

Constructorul auto Stellantis și Crédit Agricole Consumer Finance, filiala specializată în credite de consum a grupului financiar francez Crédit Agricole, intenționează să creeze un lider paneuropean în leasingul operațional.
leasingul operațional

În cadrul fuziunii dintre Fiat Chrysler Automobiles (FCA) și PSA, Crédit Agricole Consumer Finance și Stellantis au intrat în negocieri pentru a redefini axele cooperării, obiectivul lor fiind să creeze un lider pan-european pe segmentul finanțărilor în leasing operațional. Cele două părți vor uni astfel flotele companiilor Leasys, subsidiară a FCA Bank, și Free2Move Lease, jucător în leasingul operațional pentru mărcile PSA, care administrează 314.000 de vehicule și, respectiv, 369.000 de vehicule.

Bazându-se „pe platforma de leasing operațional a Leasys și pe expertiza Free2Move Lease”, cei doi parteneri au în plan să dezvolte o flotă de peste 1 milion de vehicule până la sfârșitul anului 2026. Acordurile ar putea fi încheiate în primul trimestru al anului 2022, posibila implementare a proiectului fiind programată pentru prima jumătate a anului 2023.

Noul jucător multi-brand în închirierea vehiculelor pe termen lung va viza companiile și persoanele fizice din zece țări europene. Noua companie va fi deținut în mod egal de Crédit Agricole Consumer Finance și Stellantis.

Drept urmare, Crédit Agricole Consumer Finance ar urma să preia 100% din capitalul FCA Bank și Leasys Rent (închiriere pe termen scurt), ambele deținute în prezent de Stellantis în proporție de 50%.

În paralel cu parteneriatul cu Crédit Agricole, Stellantis își propune să-și reorganizeze și activitățile de finanțare prin societățile mixte înființate cu BNP Paribas Personal Finance sau cu Santander Consumer Finance în fiecare țară.

În România, subsidiara Credit Agricole a fost vândută către Vista Bank, tranzacția fiind finalizată în luna septembrie 2021. BNP Paribas Personal Finance este prezentă pe piața locală prin Cetelem, în timp ce Santander Consumer Finance nu are filială în România.

 

CITEȘTE ȘI:

Sediile Continental din România, implicate în proiecte de responsabilitate socială

Un pas înainte pentru stabilirea traseului Drumului Expres Bacău-Piatra Neamț

 

Adaugati comentariu