Un pas înainte pentru stabilirea traseului Drumului Expres Bacău-Piatra Neamț

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat documentația multicriterială, etapa a doua, pentru Drumul Expres Bacău-Piatra Neamț, cu o lungime estimată de 52,12 km.
Bacău-Piatra Neamț

Anterior, CNAIR a solicitat proiectantului, Asocierea Search Corporation – Egis România, revizuirea documentației pentru Analiza Multicriterială de Traseu Etapa a doua pentru a se asigura o distanță de minim 2,6 km între drumul expres și un obiectiv de tip SEVESO (cu risc de accident implicând substanţe periculoase), amplasat pe platforma industrială Săvinești.

În data de 3 august 2021, specialiștii CNAIR au prezentat în cadrul unei ședinte organizată la Prefectura Județului Neamț variantele rezultate din AMC etapa 1. A fost discutată problema traseului în zona platformei industriale, în care își desfășoară activitatea o societate care este încadrată ca obiectiv SEVESO și față de care reprezentanții I.S.U. și C.J. Neamț au recomandat amplasarea variantelor de traseu la un minim de kilometri.

Ulterior, în data de, 14 decembrie 2021, JASPERS, a transmis o serie de recomandări asupra documentului AMC 2 revizuit. Proiectantul a transmis documentul revizuit prin asigurarea acestei distanțe la minim 2,6 km între drumul expres și obiectivul menționat.

Valoarea inițială a contractului este de 8,9 milioane de lei fără TVA, iar durata acestuia este de 18 luni de la data ordinului de începere.

Drumul Expres Bacău-Piatra Neamț face parte din proiectele ce beneficiază de finanțare din fonduri nerambursabile, aferente perioadei de programare bugetară a UE 2014-2020.

 

CITEȘTE ȘI:

Prelungirea perioadelor de livrare a schimbat planurile multor manageri de flote

Fonduri europene pentru Studiul de fezabilitate destinat VO Horezu

 

 

Adaugati comentariu