O nouă companie intră pe piața RCA, Axeria Iard din Franța

Axeria Iard, companie activă pe piața de asigurări din Franța de peste 29 ani, a finalizat procesul de notificare în baza dreptului de stabilire, pentru sucursala din România, primind aviz favorabil de la autoritatea de supraveghere din Franța (Autorité de contrôle prudentiel et de résolution - ACPR), cât și de la Autoritatea de Supraveghere Financiară din Romania.
Axeria Iard

Asigurătorul francez începe subscrierea pe piața românească cu polița de răspundere civila auto față de terți (RCA). Pentru a putea acoperi întreg teritoriul țării, distribuția se face prin intermediul companiilor de brokeraj.

Compania continuă parteneriatul strategic al grupului cu Intaro, ce va oferi servicii specializate, în special privind instrumentarea și administrarea portofoliului de daune, folosind soluții IT de ultimă generație, unul dintre obiectivele principale ale Axeria Iard fiind despăgubirea rapidă și corectă a clienților din portofoliu.

Axeria Iard a fost achiziționată integral de către grupul Watford Holdings Ltd, procesul de schimbare al acționariatului fiind finalizat în aprilie 2021. La începutul lunii noiembrie 2021, Watford Holdings și Watford Re au devenit Somers Group Holdings și Somers Re.

Grupul Somers (fost Watford) este prezent pe piața din România din anul 2018.

 

CITEȘTE ȘI:

Stellantis și Crédit Agricole vor să creeze un lider paneuropean în leasingul operațional

Sediile Continental din România, implicate în proiecte de responsabilitate socială

Adaugati comentariu