STB introduce plata călătoriei cu autobuzul şi prin card bancar

Societatea de Transport Bucureşti - STB a introdus plata călătoriilor cu autobuzul prin card bancar contactless, direct în mijloacele de transport public. Pentru început, noua modalitate de plată este funcţională pe liniile Expres 780, 783 şi 784, urmând ca, în cel mult o lună, să fie extinsă pe toate celelalte linii deservite de noile vehicule.
autobuzul

Proiectul face parte dintr-un pachet de măsuri mai amplu, de modernizare a transportului în comun din Bucureşti.

Astfel, călătorii au posibilitatea de a plăti direct călătoria cu orice tip de card bancar contactless Mastercard sau Visa, emis oriunde în lume, modalitatea de plată fiind aceeaşi cu cea a validării unui card de transport.

Validările multiple pot fi realizate doar prin alegerea opţiunii dedicată, astfel că nu există riscul validărilor multiple printr-o apropiere accidentală de validator a cardului bancar.

La un singur validator pot fi efectuate validări atât cu cardul de transport cât şi cu un card bancar, călătorii fiind cei care vor opta pentru modalitatea de plată.

STB precizează că tariful călătoriei cu autobuzul este acelaşi, indiferent ce cu ce tip de card alege călătorul să plătească: 1,3 lei – pe liniile urbane; 1,5 lei – pe liniile regionale şi 3,5 lei – pe liniile expres.

Pentru implementarea acestui proiect, STB SA a semnat la finalul anului 2019 un contract cu BCR, prin care operatorul bancar asigură implementarea soluţiei tehnice, utilizând validatoarele de nouă generaţie instalate pe noile vehiculele din parcul STB SA (Otokar şi în curând autobuze Hibrid).

În prezent, călătorii care utilizează mijloacele de transport în comun de suprafaţă din întreaga Regiune Bucureşti-Ilfov pot plăti călătoria prin încărcarea unui card de transport atât online, cât şi la cele peste 220 de centre de emitere şi reîncărcare carduri, precum şi prin intermediul telefonului mobil: cu ajutorul aplicaţiei mobile BPay sau prin SMS.

 

CITEŞTE ŞI:

Asigurarea Carte Verde devine … albă. Precizări BAAR

Traficul rutier prin PTF Calafat – Vidin va fi deviat. Posibile aglomerări

Premieră în scandalul Dieselgate. Compensaţii directe pentru un proprietar de maşină

 

Adaugati comentariu