Starea de urgenţă ar putea fi prelungită cu o lună

Starea de urgenţă ar putea fi prelungită cu încă o lună, a declarat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, care consideră că este posibil ca măsurile privind combaterea noului coronavirus să fie relaxate în luna iunie, însă acest lucru depinde în primul rând de cum va evolua situaţia epidemiei la acea dată.
starea de urgenţă

Decizia privind prelungirea stării de urgenţă, decretată de preşedintele Klaus Iohannis în data de 16 martie, pentru o perioadă de 30 de zile, ar putea fi adoptată săptămâna viitoare.

„Dacă vorbim de starea de urgenţă, este foarte posibil să ajungă să fie prelungită încă o lună. Este posibil acest lucru şi poate această decizie va fi luată în cursul săptămânii viitoare, înainte să ajungem la data limită a stării de urgenţă. (…) Nu cred că vom ieşi din starea aceasta de combatere a virusului înainte de sfârşitul lunii mai. Adică dacă chiar începe să scadă, va fi o perioadă continuă de combatere până să spunem că a trecut şi să ne relaxăm cu toate măsurile pe care le luăm”, a precizat Raed Arafat.

Acesta adăugat că este posibil ca măsurile privind combaterea noului coronavirus să fie relaxate în luna iunie, însă acest lucru depinde în primul rând de cum va evolua situaţia epidemiei la acea dată.

„Orice este posibil, nu pot să afirm acest lucru (că măsurile se vor relaxa în luna iunie n.red), depinde cum va evolua situaţia. Este greu de răspuns la astfel de întrebări şi prefer să nu dau date, să nu dau zile, să nu dau luni, depinde foarte mult cum va evolua”, a subliniat secretarul de stat în MAI.

 

CITEŞTE ŞI:

Cum se derulează suspendarea ratelor la credite

CORONAVIRUS. Scutiri de taxe vamale şi TVA la importurile de echipamente medicale din afara UE

Autostrada Transilvania. O nouă secţiune în licitaţie. Care este situaţia generală

 

Adaugati comentariu