Spark România şi-a lansat serviciile de car-sharing în Bucureşti. Cât costă

Compania Spark România şi-a lansat, miercuri, serviciile de car-sharing în Bucureşti, prin intermediul unei flote de 50 de maşini electrice.

Potrivit directorului general al companiei, Iordan Tonchev, serviciul oferit este de tip free-floating, ceea ce înseamnă că autoturismele se află în diferite parcări din Capitală, de unde clienţii le pot lua sau lăsa, prin aplicaţia mobilă aferentă.

Taxarea se realizează în funcţie de timpul petrecut la volanul maşinii, iar utilizatorul nu suportă niciun cost cu încărcarea acesteia.

Cele două modele de maşini oferite, în prezent, de Spark România sunt Nissan Leaf şi Renault Zoe.

Pentru utilizarea unui Nissan Leaf, model cu autonomie de 243 de kilometri, preţul este de 1,40 lei pe minut, costul maxim pentru 24 de ore şi 50 de km fiind de 260 lei. Pentru fiecare km în plus se percepe 0,85 de lei. Potrivit Spark România, autoturismul este ideal pentru întâlniri de afaceri.

Pentru utilizarea unui Renault Zoe, cu o autonomie de 300 kilometri este de 1,20 lei pe minut, costul maxim pentru 24 de ore şi 150 de km fiind de 215 lei. Pentru fiecare km în plus se percepe 0,75 de lei. Compania consideră că modelul este potrivit pentru călătoriile zilnice în oraş.

Flota auto a companiei pentru Bucureşti include în total, pentru moment, 50 de maşini, care urmează să fie lansate treptat în trafic în următoarele luni. Compania speră să ajungă până la sfârşitul anului la un număr de 100-120 de vehicule în Bucureşti.

Pentru firme, există serviciul Spark for Business, prin intermediul căruia companiile îşi crează un cont, maşinile urrmând a fi utilizate de angajaţii acestora.

 

CITEŞTE ŞI:

Sorin Scarlat, noul director general al CNAIR

Skoda – unul dintre primii producători de mașini

Furnizorul de servicii telematice WebEye a atins 70.000 de soluţii active

 

 

Adaugati comentariu