Şoseaua către staţiunea Soveja va fi modernizată. Cât va dura

Drumul Naţional Soveja-Lepşa va intra într-un program de modernizare, autorităţile locale considerând că astfel va fi revigorat turismul din această zonă pitorească a Vrancei.
Soveja

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a participat împreună cu ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, alături de reprezentanţii autorităţilor locale şi ai managementului CNAIR la semnarea contractului de proiectare şi execuţie având ca obiect „Modernizare DN 2L Soveja-Lepsa km 60+145-km 76+277” cu ofertantul declarat câştigător în cadrul procedurii de atribuire, Asocierea Lemacons – Citadina 98 – Trameco.

Drumul naţional DN 2L asigură legătura între DN 2 (E 85) din care se desprinde la km 200+600 (în zona localităţii Tişiţa) şi DN 2D, pe care îl intersectează la km 73+780 în localitatea Lepşa.

Valoare contractului pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor este în valoare de 126,8 milioane de lei cu TVA.

Durata contractului este de 30 luni, din care 6 luni proiectare şi 24 luni execuţie lucrări. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 5 ani.

„Importanţa drumului naţional DN2L Soveja-Lepşa nu este doar de a lega două localităţi. Ştim cu toţii de cât timp se discută despre acest drum naţional, de importanţa lui, dar de realizat nu s-a realizat nimic. Astăzi, aşadar, suntem într-un moment special când asistăm la semnarea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru acest obiectiv – Modernizarea DN2L Soveja-Lepşa, cei 16 km de drum naţional”, a declarat ministrul Lucian Bode.

 

CITEȘTE ȘI:

eBussy – cel mai modular vehicul comercial

O nouă tentativă pentru reabilitarea Podurilor Feteşti şi Cernavodă

Cel mai ieftin Renault Captur costă 15.900 euro. Iată cum arată!

 

 

Adaugati comentariu